Cursus

Airco- en VRF-installaties en F-gassen I versneld

Wil je in korte tijd onderhoud leren plegen aan airco- en VRF-installaties én je STEK-certificaat behalen? Volg dan de ROVC-cursus Airco- en VRF-installaties en F-gassen versneld!

Voor wie?

Werk je als storings- of onderhoudsmonteur en is jouw kennis van airco- en VRF-installaties beperkt? Wil je je hierin ontwikkelen en je F-gassencertificaat categorie I halen? Dan is deze cursus precies wat je zoekt. Na de cursus Airco- en VRF-installaties en F-gassen versneld kun jij airco- en VRF-systemen repareren, vervangen, in gebruik nemen en storingen opsporen en verhelpen. Daarnaast ben je klaar voor het examen F-gassen categorie 1. Let op: voor dit examen moet je je aanmelden bij STEK.

De voordelen van deze cursus

Wat leer je tijdens de cursus

Airco/VRF

F-gassen categorie I

Welke kennis heb je nodig?

De training vereist een technische vooropleiding of tenminste mbo 3 werk- en denkniveau. De cursus Aircotechniek Basis is ook een goede basis. We leiden je tijdens deze cursus op tot niveau Maintain. Weet je nog niet helemaal welke cursus of training nu echt aansluit op jouw kennis en ambities? Bepaal jouw leerroute dan met behulp van onze beslisboom.

Praktijklessen

De cursus Airco- en VRF-installaties en F-gassen versneld kent zeven praktijkdagen. Tijdens deze dagen behandelen we de volgende onderdelen:

 

Airco- en VRF-systemen

 

  • Hoe test en check je de werking van Airco en VRF-systemen en hun verschillende componenten?
  • Hoe voer je metingen uit en vertaal je deze naar een h-log P-diagram?
  • Het afstellen en wijzigen van verschillende regelingen op Airco- en VRF-systemen

 

Storingen vinden in split- en multisplit aircosystemen

 

  • Hoe herken, lokaliseer en verhelp je storingen?
  • Hoe werk je met koeltechnisch gereedschap, handleidingen, schema’s en logboeken?

 

F-gassen categorie I

 

  • De verschillende handelingen aan koeltechnische installaties
  • Leidingen hardsolderen
  • Koppelingen monteren
Jose uitgeknipt

Wil jij jezelf ontwikkelen, in korte tijd onderhoud kunnen plegen aan airco- en VRF-installaties én je STEK-certificaat behalen? Schrijf je nu in voor de cursus Airco- en VRF-installaties en F-gassen versneld!

Gerelateerde cursussen

F-gassen
categorie I

Behaal het certificaat en leer onderhoud plegen aan stationaire en mobiele installaties met een koudemiddelinhoud >3 kg. 

Aircotechniek
Basis

Na het afronden van de cursus Aircotechniek Basis ben je in staat eerstelijnsonderhoud uit te voeren en eerstelijnsstoringen te verhelpen. 

NEN 3140
Vakbekwaam persoon

Leer zelfstandig aan schakelkasten en groepenkasten te kunnen werken en wordt benoemd tot NEN 3140 Vakbekwaam persoon.