Cursus

Aircotechniek Basis

Na het afronden van de cursus Aircotechniek Basis ben je in staat eerstelijnsonderhoud uit te voeren en eerstelijnsstoringen te verhelpen. Je kunt (zintuiglijke) technische inspecties uitvoeren. Optredende problemen weet je tijdig te herkennen en daardoor voorkom je storingen.

Voor wie?

Je bent beginnend monteur, maar hebt nog niet veel – of misschien zelfs geen – kennis van aircotechniek. Wil jij weten hoe airco-installaties werken? Leren hoe je inspecties uitvoert en onderhoud verricht? Schrijf je dan in voor de cursus Aircotechniek Basis van de IJskoud Academie. Als je deze interessante cursus hebt afgerond kun jij eerstelijnsonderhoud uitvoeren en eerstelijnsstoringen verhelpen, inspecties uitvoeren en voorkom je storingen door het vroegtijdig herkennen van mogelijke problemen.

Voordelen van Aircotechniek Basis

Wat leer je tijdens de cursus

Welke kennis heb je nodig?

Heb je een technische vooropleiding? Dit is niet verplicht voor deelname aan deze training, maar komt zeker van pas. Je wordt opgeleid tot niveau Check.

Praktijklessen

De training Aircotechniek Basis telt twee dagdelen praktijkles. Daarin komen de volgende onderdelen aan bod:

 

  • De verschillende componenten in aircosystemen
  • Hoe werken de verschillende systemen?
  • Het uitvoeren van inspecties en eerstelijnsonderhoud
Jose uitgeknipt

Wil jij jezelf ontwikkelen en leren hoe airco-installaties werken? Schrijf je in voor de cursus Aircotechniek Basis en maak werk van jouw toekomst als monteur!

Gerelateerde cursussen

NEN 3140
Vakbekwaam persoon

Leer zelfstandig aan schakelkasten en groepenkasten te kunnen werken en wordt benoemd tot NEN 3140 Vakbekwaam persoon.

F-gassen
categorie I

Behaal het certificaat en leer onderhoud plegen aan stationaire en mobiele installaties met een koudemiddelinhoud >3 kg. 

Airco- en VRF-installaties en F-gassen I Versneld

Met deze cursus leer in korte tijd hoe je onderhoud pleegt aan Airco- en VRF-installaties én behaal je het STEK-certicificaat.