Project Description

Opdrachtgever: Deens farmaceutisch bedrijf

Voor een Deens farmaceutisch bedrijf ontwikkelden wij een shock freezer die medicijnen versneld invriest: in zestien uur van 20°C naar -70°C. In deze vriezer kan zo’n vijfhonderd liter aan kostbare geneesmiddelen worden opgeslagen, ter waarde van vele miljoenen euro’s.

Logistieke uitdaging
De kollossale vriezer van maar liefst 7 x 3,5 x 2,5 meter moest vanuit onze hal in Amsterdam in zijn geheel op transport naar Denemarken. We maakten de constructie zo dat hij door alle deuren, op de vrachtwagen én in de uiteindelijke ruimte paste.

Projectdocumentatie
De farmaceutische industrie stelt hoge eisen aan de administratie van technische installaties. We leverden het complete pakket aan, van constructiedossier tot professionele handleidingen, perfect tot in het laatste detail.

Testen en meten
Het hele project is uitgevoerd volgens DQ/IQ/OQ protocollen, dus met strikte design-, installatie- en operatievoorschriften. Ook na oplevering werd de installatie aan uitgebreide tests onderworpen en werd alle documentatie gecoördineerd met de feitelijke installatie.

Vlag en wimpel
De shock freezer slaagde op alle testonderdelen. Bovendien kon ons technisch team in Amsterdam alle data inlezen, analyseren en verklaren. Op iedere vraag uit Denemarken hadden we een snelle en adequate reactie of oplossing.

Kunnen wij iets voor u betekenen?
Meer weten? Bel ons op 020 – 693 96 63 of mail naar service@ijskoud.nl