José Komin
José KominAlgemeen Directeur
De vrouwelijke factor in een mannelijk bedrijf. Komend uit de zorg was ze een vreemde eend in de bijt, maar inmiddels runt ze de show met warmte en zachtheid. En een smile. José maakt dingen graag makkelijk. Slaat ze plat, zoals ze het zelf noemt. Datzelfde bedrijf bijvoorbeeld. “Wij maken dingen koud.” En zo simpel is het.
Henk Komin
Henk KominDirecteur Onderzoek en Ontwikkeling
Zoals Lucky Luke sneller kon schieten dan zijn schaduw, zo lost Henk problemen sneller op dan hij kan uitleggen. Een creatieve techneut, die altijd meer, beter, sneller, harder wil. En die niet altijd geduld heeft om iets een tweede keer te vertellen. Maar ook een 100% familie- en vriendenmens. Vraag maar aan José.
Moon Hoenderdos
Moon HoenderdosHospitality
Begonnen in de horeca, is Moon nu de gastvrouw van IJskoud. En dat doet ze met ziel, zaligheid en veel persoonlijke aandacht, zowel voor klanten als collega’s. Het inzicht van deze struise Zaanse is even simpel als to-the-point: “Mensen vinden het fijn om gekend te worden.” En zo is het.
Matthijs Moison
Matthijs MoisonCommercieel medewerker binnendienst
Bezig baasje, zowel op kantoor als daarbuiten. Ondersteunt de verkoop, verzorgt de ICT en pakt daarnaast nog van alles aan. En in zijn woonplaats(je) Ilpendam al net zo. Vrijwillige brandweer, organisator van Ilpendam Alive, voetbalteammanager, bandmanager… Matthijs kan nou eenmaal moeilijk stil zitten.
Benjamin Moinat
Benjamin MoinatKoelmonteur
Benjamin Moinat
Benjamin is niet vaak thuis. Zijn buren vragen weleens of hij daar überhaupt nog woont. Is hij niet met zijn auto bezig (voor de liefhebbers: een Golf GTI, die houdt hij in absolute topstaat) dan is hij de hort op. Klussie hier, babbeltje daar. Hij houdt nou eenmaal van gezelligheid. “En een beetje kwallen en klieren…” Dat ook.

Fred Busch
Fred BuschAlgemeen medewerker
Fred is al sinds 1976 bij ons, in verschillende functies. Tot zijn – en ons – verdriet kreeg hij de diagnose MS. “Daarmee moet ik niet meer op het dak willen komen”, zegt hij zelf nuchter. Maar Fred zit niet bij de pakken neer en helpt ons nog waar mogelijk. Daarnaast doet hij fantastisch vrijwilligerswerk voor verschillende stichtingen.

Sascha Ubink
Sascha Ubink
Onze wetenschapper, die een hele scherpe geest combineert met een hele sterke fysiek. Doet bikkelsporten als kickboksen en Strong Woman trainingen. Haar grootste droom is ooit een strandhuisje bezitten. Moet ze wel eerst even haar man (toevallig de broer van José) en kinderen overtuigen. Die hebben niets met zand…
Ivan Kousbroek
Ivan Kousbroek
Ivan brengt rust in roerige tijden. Hebben we een probleem? Ivan lost het op. Gedegen en analytisch, net zo lang dingen uitsluitend tot hij het antwoord heeft. Is bovendien gek van nieuwe technieken. En van muziek. Daarom werkt ie ook bij de radio, achter de knoppen. Vindt-ie leuk, lekker met techniek klooien.
Cheikh Mboup
Cheikh Mboup
Onze Cheikh (spreek uit: Tjekkie) lacht altijd. Hij is een tevreden mens. Waarom? “Omdat ik me nooit zorgen maak over kleine dingetjes.” Hij is al bijna 20 jaar in Nederland en heeft 2 prachtige zoons. Zijn grote droom is de Amsterdam-Dakar Challenge rijden, van zijn nieuwe thuis naar zijn oude thuis.

Denise van Laarhoven
Denise van Laarhoven
Denise is onze financiële pitbull. Ze bijt zich graag in dingen vast en laat pas los als het opgelost is. Type niet moeilijk doen, en niet lullen maar poetsen. Maar verwar haar niet voor een harde tante, want dat is ze absoluut niet. In haar vrije tijd is ze (heel bevlogen) vrijwilliger voor Stichting Het Vergeten Kind. Dat u het even weet.
Timo van de Ridder
Timo van de Ridder
Het is moeilijk om niet gek op Timo te zijn, zelfs al doet-ie soms rare dingen. Timo zoekt graag grenzen op. En dan ga je er dus soms weleens overheen. “Ach ja, ik verveel me gewoon snel”, zegt hij zelf. Maar ook: “Stagiairs dingen leren vind ik geweldig, dan bloei ik echt helemaal op”. Daarom zijn wij dus gek op Timo…

Rob de Boer
Rob de BoerMagazijnman
Onze magazijnman extraordinaire. Een wandelende encyclopedie als het op koeltechniek aankomt. Is gek van auto’s, dieren (was lange tijd de baas van onze magazijnhond Bas, die nu in de hondenhemel is) en muziek. Hij verslindt alles, van jazzrock tot klassiek en van hiphop tot heavy metal.
Joey Olij
Joey Olij
Voor Joey is het niet snel goed genoeg. In zijn werk, zijn privéleven, zijn hobby’s, overal wil hij het maximale uit halen. Beter presteren dan de rest. Dat was vroeger al, toen hij race-scooters bouwde en dat is vandaag nog steeds het geval, als hij koelsystemen installeert. Zijn maatstaf: “Zou ik het zelf thuis zo doen?” We houden ervan.
Sander Bakker
Sander Bakker
Kruis je Professor Barabas met Willie Wortel en MacGyver, dan krijg je onze Sander. Een übertechneut die het maar lastig vindt dat niet iedereen zo technisch denkt als hij. Maar ook een warme, mooie persoonlijkheid. Goudeerlijk en helemaal gek van zijn vak. En van witlof ham-kaas. Uit de oven natuurlijk.
Ricardo Brian
Ricardo Brian
Al doende leert men. Weinig spreuken zijn beter op Ricardo van toepassing dan deze. Wil alles onderzoeken, analyseren en doorgronden, en stopt pas als ie het volledig onder de knie heeft. Huis verbouwen? Van de kleinste plint tot de complete tuinbestrating: alles zelf. Als echte Millenial, dus met dank aan Youtube.
Ricardo Hundersmarck
Ricardo Hundersmarck
Ricardo combineert technische kennis met een giga gunfactor. Gouden combinatie dus. Daarnaast is ie ook stronteigenwijs. Als het over zijn auto gaat, bijvoorbeeld. Een dikke Amerikaan, een Chrysler Sebring Convertible. Daar doet ie alles zelf aan. “Dat bespaart geld. Bovendien heb ik er zelf toch meer verstand van…” Dat dus.

Zeger Dijkman
Zeger Dijkman
Edwin Kok
Edwin Kok
What’s in a name? Edwin Kok houdt van koken. Veel en lekker. Surinaams, Italiaans, alles. Edwin is er zo een die altijd voor iedereen klaar staat. Had zich als jonge jongen via de KMA een carrière in het leger bedacht, maar het liep anders. Kwam als stagiair binnen en is nooit meer weggegaan. En daar zijn wij maar wat blij om.

Ron Bree
Ron Bree
Een legende in de Amsterdamse horeca. Liep daar al rond toen beren nog bontjassen droegen. Vroeger was hij een opgewonden standje, maar nu de jaren gaan tellen beseft hij dat zijn kennis niet verloren mag gaan. Dus is hij een mentor voor jonge jongens. “Maar alleen als ze gemotiveerd zijn, anders zoeken ze het maar uit.” Duidelijk, Ron.

Alex Rodrigues
Alex Rodrigues
Wat je noemt een hart van goud. Tijdens zendingswerk in Mozambique ontmoette hij zijn vrouw, Josephine. Een Hollandse. Daarom is Alex – geboren en getogen Zuid-Afrikaan – nu bij ons. Een ernstige ziekte verknalde zijn droom om ooit rugbyer te worden, maar gelukkig ziet alles er inmiddels weer zonnig uit.
Simon Komin
Simon Komin
De Oude Heer Komin is halverwege de zeventig maar naar eigen zeggen “nog lang niet klaar om thuis te zitten”. Van zijn betere helft Marjan mag hij echter ook weer niet te lang van huis. Dus zijn die paar dagen per week als manusje van alles bij IJskoud perfect. Leuk weetje? Simon heeft ieder treinspoor in Nederland bereden!

Stephanie Zwarthoed
Stephanie Zwarthoed
Stephanie (met een korte è, zeg dus nooit Steephanie) drinkt als rechtgeaarde Volendamse graag een borrel op de Dijk aldaar. Dat is dan ook waar ze José ontmoette (tijdens een borrel, je verwacht het niet) en nu is ze pats-boem, onze chef kwaliteitsverbetering. Ze tennist graag, fitnesst met tegenzin en besteedt veel tijd aan haar nieuwbouwhuis dat binnenkort opgeleverd wordt.
Walter Leonhardt
Walter Leonhardt
De stille kracht op de achtergrond. Bedachtzaam en rustig houdt hij de grote lijnen in het oog. De details boeien hem minder. Wil graag Spaans leren, wat hem betreft een onderschatte taal. Mooiste wat hem ooit overkomen is? Opa worden. Niks fijner dan opa zijn. Lekker meekijken in de wereld van die twee kids.

Ahmad Hajouz
Ahmad Hajouz
In zijn thuisland Syrië zat Ahmat al in de koeltechniek, het vak waar hij alles van weet en waar hij nog altijd lichtjes van in zijn ogen krijgt. Wat hem fascineert is de combinatie van disciplines: elektriciteit, natuurkunde, werktuigbouw, innovatie. Hij hoopt in Nederland te kunnen blijven. En bij IJskoud natuurlijk.

Kim Bos
Kim Bos
Sam Komin
Sam Komin
Net 18 geworden, VWO gehaald, rijbewijs in de pocket. Wat doe je dan? Rugzak volproppen en naar Azië! Dat dacht deze jonge Komin ook, maar helaas gooide het virus roet in het eten. Slecht nieuws voor Sam, goed nieuws voor IJskoud. Nu zet hij zijn eerste stapjes in het bedrijfsleven in het bedrijf van zijn ouders. Volgend jaar wil Sam namelijk Bedrijfskunde gaan studeren aan de UvA.
Vincent Rifai
Vincent Rifai
Vincent werkte namens een collega-installateur bij een van onze klanten. Toen zijn dienstverband daar eindigde door corona was zijn werkgever zo attent om hem ons bedrijf aan te bevelen. En daar zijn wij heel blij mee! Vincent is de man van de elektronische vierkwartsmaat. Altijd met muziek bezig. Verzamelen, draaien, mixen, alles. Maar vóór alles is Vincent een techneut. Dus nog leuker dan klooien achter de draaitafels? Klooien áán de draaitafels.