ABS Splinter

Beter een goede buur dan een verre vriend: vakspecialisten IJskoud en ABS Splinter versterken elkaar.

stephan gamelkoorn

De monteurs van IJskoud waren flexibel en zeer betrokken. Zo kwamen zij meermaals met betere oplossingen dan we oorspronkelijk bedacht hadden. Ze hebben het geholpen het project naar een hoger plan te tillen.

Project achtergrond

De relatie tussen klant en leverancier kan soms zomaar ineens ook de andere kant op draaien: de klant wordt leverancier en vice versa. Dit gebeurde onlangs in Amsterdam-Noord, toen IJskoud door de buurman, schadeherstelbedrijf ABS Splinter, gevraagd werd de koeling en verwarming van het nieuwbouwpand op zich te nemen.

Een klassiek Amsterdams familiebedrijf

Schadeherstelbedrijf ABS Splinter is een klassiek Amsterdams familiebedrijf. Opgericht in 1958 is het bedrijf al 60 jaar gespecialiseerd in hoogwaardig schadeherstel aan auto’s, boten en scooters. Inmiddels staat met directeur-eigenaar Stephan Gamelkoorn de derde generatie aan het roer. En dat er bij ABS Splinter goed werk geleverd wordt, weten ze bij IJskoud al lang: sinds 2009 laat het bedrijf schade aan haar wagenpark vakkundig herstellen door deze buurman van drie straten verderop. “Niet dat de monteurs dagelijks schade rijden hoor,” haast Gamelkoorn zich lachend te zeggen. “Maar als er eens iets is dan maken wij de busjes altijd weer als nieuw.”

Sleutelen aan de auto’s van nu én de toekomst

In 2018 begon ABS Splinter met de bouw van een nieuw, hightech pand. Stephan Gamelkoorn vertelt: “Sinds 2012 zijn wij Tesla Approved Body Shop. Dat betekent dat wij door Tesla gecertificeerd zijn om volgens hun voorschriften en eisen aan hun elektrische auto’s te werken, maar evengoed de EV-klant (elektrisch voertuig) te bedienen in het algemeen. Nu rijden in Noord-Holland nogal wat Tesla’s en andere EV’s rond en de groei lijkt nog lang niet ten einde. Wij wilden graag meegroeien met het merk en de ontwikkeling van elektrische voertuigen, daarom hebben we besloten een nieuwe, hightech schadeherstelwerkplaats te bouwen, speciaal ingericht op werk aan elektrische, hybride en aluminium voertuigen.”

‘Deze is misschien nog nét ietsje mooier’

Voor dat nieuwe pand, precies tussen de panden van Splinter en IJskoud in, viel het oog van Gamelkoorn op zijn klant IJskoud. “IJskoud kwam meteen met een gedegen plan en een scherpe offerte, dus daar waren we snel uit.” Vervolgens stroopten de monteurs de mouwen op en gingen ze aan het werk. IJskoud-servicemonteur Benjamin Moinat: “We hebben leidingen en bekabeling aangelegd, alle buizen en systemen geïnstalleerd en uiteindelijk alles ingeregeld en afgesteld.” En daarbij dachten Moinat en zijn collega Ricardo Brian proactief met hun klant mee.

 

Gamelkoorn vertelt: “De monteurs waren flexibel en zeer betrokken. Zo kwamen ze meermaals met betere oplossingen dan we oorspronkelijk bedacht hadden. Ze hebben het geholpen het project naar een hoger plan te tillen.” Uiteindelijk is het strakke, futuristisch ingerichte pand volgens planning in oktober 2018 geopend. Alles functioneert perfect en ABS Splinter werkt naar grote tevredenheid in een van de meest moderne en vooruitstrevende schadeherstelwerkplaatsen van Nederland. Een mooi resultaat, waar alle betrokkenen voldaan op terugkijken.Moinat verwoordt zijn eigen gevoel treffend: “Kijk, elke klus waar de klant tevreden is, is voor ons een mooie klus. Maar omdat we hier iedere dag langs rijden is deze misschien nog net ietsje mooier!”

“Zij onze auto’s, wij hun koelsystemen”
IJskoud helpt buurman en leverancier ABS Splinter bij bouw nieuwe pand
Hightech werkplaats schadeherstelbedrijf ‘meest moderne van Nederland’
Vorige slide
Volgende slide
Jose uitgeknipt

Meer weten over dit project of over onze slimme oplossingen? Neem contact op!

Gerelateerde projecten

de nieuwe kerk project
Kantoren & gebouwen

De Nieuwe Kerk

IJskoud houdt Hollandse herfst buiten de deur tijdens expositie in De Nieuwe Kerk.

naturalis case koeltechniek
Industrie

Naturalis

Enorme hightech ontsmettingsvriezer beschermt waardevolle objecten Naturalis.

escape room game over
Recreatie

Escape Game Over

Vier koelsystemen en een gewonnen race tegen de klok. Zomers koel, ’s winters warm.