IJsmachines

Industriële ijsmachines met hoge ijsproductie en laag energieverbruik – onmisbaar in de professionele horeca en moderne voedings- en levensmiddelenindustrie.

henk komin

Versproducten vragen om de nodige zorg voor het behoud van versheid en kwaliteit. De professionele ijsmachines van IJskoud zijn geschikt voor het conserveren, transporteren en presenteren van voedingsmiddelen. Ideaal voor horecabedrijven, hotels, maar ook verswinkels. Daarnaast ontwikkelen wij krachtige koel- en vriestechnieken voor de medische sector en laboratoria, waar alleen de hoogste zorgvuldigheid telt.

Soorten ijsmachines

IJsmachines zijn onmisbaar in talloze sectoren. Van kwalitatief koelen en veilige opslag tot onbezorgd transport en perfecte presentatie. Ontdek onze duurzame en energiezuinige oplossingen, voor al uw kwaliteitseisen.

scherfijsmachine

Vers en schoon ijs in een handomdraai voor de voedsel- en visindustrie.

Perfecte presentatie van voedingsproducten en geschikt voor medische doeleinden.

industriele ijsmachine

Grootproductie van scherf- en droogijs voor industrieel gebruik: tot 25 ton per dag!

Pathé Nederland
Smullen in stijl: speciale fingerfood-vitrine voor VIP-ruimtes Pathé Nederland.
LEES MEER
De Nieuwe Kerk
IJskoud houdt Hollandse herfst buiten de deur tijdens expositie in De Nieuwe Kerk.
LEES MEER
Naturalis
Enorme hightech ontsmettingsvriezer beschermt waardevolle objecten Naturalis.
LEES MEER
Vorige slide
Volgende slide

Onze aanpak

Locatiecheck

Onze technicus bekijkt de situatie op locatie en adviseert u bij de keuze voor de meest geschikte apparatuur en klimaatoplossing.

Zuiver advies

Wij leveren en ontwikkelen uitsluitend hoogwaardige producten en werken volledig merkonafhankelijk. Zo houden wij onze diensten en adviezen professioneel, vakkundig en objectief.

Controle en meting

Een nieuwe koel- of klimaatinstallatie is vaak een flinke investering. Met onze controle en meting geven wij inzicht en overzicht in resultaten. Zodat u op elk moment verzekerd bent van het beste resultaat.

Onderhoud en service

Na het plaatsen en inregelen registreren wij uw installatie in ons systeem. Vanaf dat moment nemen wij u al het werk uit handen: van preventief onderhoud tot volledig administratief beheer, uw installatie is bij IJskoud in de beste handen.

Jose uitgeknipt

IJskoud ontwerpt, ontwikkelt en onderhoudt ijsmachines voor het perfect presenteren, veilig transporteren en conserveren van uw product. Ook hoogwaardig koelen? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

IJsmachines: uw versproduct, goed gekoeld

Wie met verse producten werkt, kent het belang van goed koelen. IJs is als vershouder onmisbaar in diverse sectoren. IJskoud ontwikkelt professionele ijsmachines voor het koelen, conserveren en presenteren van versproducten in onder meer de visserij, horeca en hotels. Ook realiseren wij hoogwaardige en energiezuinige scherfijsmachines en schilferijsmachines voor de medische sector en laboratoria.

Scherfijsmachines

Scherfijsmachines produceren scherfijs, ook wel droogijs genoemd. Droogijs, dat vrijwel geheel bevroren uit de ijsmachines komt, wordt gebruikt voor het transporteren, (tijdelijk) bewaren en presenteren van versproducten. Door de koude temperatuur – scherfijs is ongeveer -7°C – is het ijs relatief droog, zodat versproducten en levensmiddelen gekoeld worden en tegelijkertijd het vochtgehalte stijgt. De ijsscherven zijn relatief groot van formaat en eenvoudig te doseren. Onder meer voor het koelen van verse vis – op markten of aan boord van schepen – en versproducten in de voedselverwerkings- en exportindustrie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van scherfijs.

Schilferijsmachines

In tegenstelling tot scherfijs is schilferijs een stuk zachter van structuur. Schilferijsmachines koelen ijs af tot -0,5°C. Het ijs bevat relatief veel water en wordt daardoor ‘nat ijs’ genoemd. Schilferijs wordt voornamelijk gebruikt voor het presenteren van versproducten, bijvoorbeeld bij buffetten, in vitrines en in koeltoonbanken. In de medische sector wordt de productie van schilferijs met ijsmachines onder meer ingezet voor het transporteren van organen en het koelen van bloedmonsters. Door de zachte vorm is het ijs eenvoudig vorm te geven en vergt de productie van schilferijs een stuk minder energie, wat voor een goedkoper productieproces zorgt.

IJsmachines op maat ontwikkelen

Welke type ijsmachine geschikt is voor het presenteren, conserveren of transporteren van uw (vers)product, is in de eerste plaats afhankelijk van de sector waarin u actief bent en de benodigde capaciteit van de installatie. Op basis van de factoren die voor u van belang zijn, helpen we u als specialist in ijsmachines graag bij de aanschaf en ontwikkeling van een betrouwbare en duurzame ijsinstallatie. Samen bewaken en behouden we de kwaliteit van uw product. De machines in ons assortiment zijn energiezuinig en maken gebruik van natuurlijke koudemiddelen. Heeft u een specifieke wens op het gebied van vries- en koeltechniek? Wij gaan graag aan de slag met uw koeluitdaging voor een installatie op maat van uw bedrijf.