Logo IJskoud

BQ Duiker: onze steun in horizontaal en verticaal transport

BQ Duiker en IJskoud: samen steeds een stapje op voor
Picture of José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

BQ Duiker-directeur Berry Conijn valt meteen met de deur in huis: “Wij zijn geen gewoon transportbedrijf, zoals we ook geen gewoon hijsbedrijf zijn. We doen in principe geen simpele transport- of hijsklussen. Onze toegevoegde waarde zit juist in exceptioneel vervoer en met name het voor- en natraject daarvan. Dus een groot item dat naar een dak moet, of juist een technische ruimte of kelder in. Het transport van A naar B is ondergeschikt aan het laden, lossen of hijsen.”

Uniek materieel

Om zijn zeer brede klantenkring te bedienen heeft Conijn een team van betrokken specialisten klaar staan die werken met allerhande gespecialiseerde voertuigen, kranen en natuurlijk de eigen spierkracht. Immers: “Het gaat om het resultaat, alles wat daarvoor nodig of bruikbaar is, zetten wij in.” Trots van het bedrijf is de enorme open vrachtwagen met 100% elektrische (en dus geluidsarme en uitstootvrije) autolaadkraan. De combinatie, die in de zomer van 2020 feestelijk in gebruik werd genomen, is een van de eerste elektrische kranen in de 100 tonmeter categorie. Een unicum dus.

Familiebedrijven

BQ Duiker is een begrip in Amsterdam. Het familiebedrijf bestaat dan ook al ruim 90 jaar en Conijn is de derde generatie in het bedrijf. En daar zit dan ook meteen de klik met IJskoud, dat met dochter Eva Komin na Henk, José en Sam nu ook een volgende generatie Komin in het bedrijf heeft verwelkomd. Maar BQ Duiker en IJskoud delen meer dan het feit dat het beide familiebedrijven zijn. Berry Conijn legt uit: “Ik ken Henk al vanaf de lagere school. We zijn 100 meter van elkaar geboren en woonden vlakbij elkaar in Nieuwendam. Ik kom dus al mijn hele leven bij de Kominnen over de vloer.”

Westertoren

Die decennialange vriendschap heeft zich een aantal jaren geleden doorgezet in een partnership, waarbij BQ Duiker al het transport- en hijswerk voor IJskoud verzorgt. Dat zijn bijvoorbeeld airco-units die naar een verdieping of dak moeten, of koelcellen die naar een verdieping of juist naar een kelder moeten. Conijn: “Maar we hebben IJskoud enige tijd geleden ook geholpen door een min-80 vaccinvriezer naar Denemarken te transporteren.” Al is Conijn er als de kippen bij om te zeggen dat internationaal vervoer voor zijn bedrijf een uitzondering is. Lachend: “Wij willen graag de Westertoren kunnen zien als we aan het werk zijn.” In andere woorden: voor BQ Duiker is groot Amsterdam het ideale werkgebied.

Problemen voorkomen

Gevraagd naar welke waarden de twee bedrijven delen, is Conijn duidelijk: “Wij willen de problemen van onze klanten oplossen. Of beter nog, problemen voorkomen, door proactief mee te denken. Zowel bij IJskoud als bij BQ Duiker zetten we alles op alles om onze klanten te ontzorgen en ze met innovatieve oplossingen steeds een stapje voor te blijven.”

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten