‘Dat wij zoveel hart hebben voor de klant, dat maakt mij als ondernemer apetrots’

'Dat hart voor de klant maakt mij als ondernemer apetrots!'
José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

José Komin, mede-eigenaar van IJskoud, liep op een vrijdagochtend eind oktober nietsvermoedend op de markt toen ze een WhatsAppje kreeg: ‘Brand in hotel x, hopelijk is het niet ontstaan in onze koelinstallatie!’ Een roerige ochtend volgde. Gelukkig was de brand snel onder controle en had de centrale koelinstallatie er niets mee te maken. Wat José is bijgebleven is de goede samenwerking en de voelbare betrokkenheid bij de klant, door het hele team. In deze blog deelt ze haar trots.


Brand in de kelder

Ik zal het nooit vergeten. Ik liep – zoals elke vrijdagochtend – op de markt met tassen vol verse bloemen en groenten toen ik een appje kreeg van Matthijs, onze projectmanager en systeembeheerder: ‘Brand in hotel x, hopelijk is het niet ontstaan in onze koelinstallatie ;-)’. Matthijs is brandweercommandant in zijn dorp en weet altijd van elke brand als eerste. Zijn emoticon stelde me in eerste instantie gerust, tot ik ook een appje kreeg van Eva, mijn dochter, die langs het hotel fietste op weg naar werk. Kort daarop hing de maintenance-manager van het hotel aan de lijn. Hij zei: ‘José, ik weet niet of je het al gehoord hebt, maar er is brand in de kelder onder de keuken van ons hotel en het is waarschijnlijk ontstaan in de centrale koelinstallatie.’


Brand meester

Ron, onze vaste monteur voor deze klant, was net teruggekomen van vakantie, maar nog vrij die dag. Ik kon het niet laten hem toch even te bellen. Ron twijfelde geen moment en ging naar de plek van de brand. Dat gaf mij al direct een gevoel van rust: Ron gaat erheen, dan komt het goed. Ik heb de klant teruggebeld en vroeg hem wat we voor hem konden doen. Hij antwoordde: ‘Met een beetje geluk geeft de brandweer om 12 uur het hotel weer vrij.’ Dat was al een hele opluchting.


Expertise inzetten

Ik ben naar de zaak gegaan en rond het middaguur gaf de brandweer inderdaad het hotel vrij en konden de hotelgasten terug naar hun kamers. Om vier uur kwam Ron van de locatie terug, hij stonk een uur in de wind. Hij was met de maintenance-manager het pand ingegaan zodra dat mocht van de brandweer, om te kijken waar de brand was ontstaan. Gelukkig lag de oorzaak niet in de koelinstallatie. Toen was ik pas echt gerustgesteld. Ron heeft kunnen helpen, alle andere collega’s waren stand-by en we hebben kunnen adviseren en onze expertise in kunnen zetten.


Alles op alles

Het doet je als ondernemer echt iets als je hoort dat zoiets gebeurt bij een klant. Als je voelt dat je team die betrokkenheid deelt, is dat heel fijn. We hebben met z’n allen, op het moment zelf, maar ook in de weken erna, alles op alles gezet om te zorgen dat het hotel weer snel kon draaien als vanouds. Die betrokkenheid, dat maakt me apetrots!

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten