Een nieuwe horizon: de evolutie van ons technisch team bij IJskoud

Een nieuwe horizon: de evolutie van ons technisch team bij IJskoud
Picture of José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

IJskoud heeft al jaren de ambitie het warmste koeltechnisch bedrijf van Nederland te zijn. Maar in een wereld die voortdurend veranderd, moet je zo nu en dan kritisch kijken of er niet iets te verbeteren valt. Daarom is er de afgelopen tijd hard gewerkt aan een nieuwe structuur om onze klanten nóg beter te kunnen helpen. In deze blog vertelt José Komin, algemeen directeur van IJskoud, wat de katalysator was voor deze verandering en wat het onze klanten brengt.


Nieuwe tijden, nieuwe leiderschapstijlen

De wereld van vandaag verschilt fundamenteel van de wereld van 100, 50, 20 of zelfs vijf jaar geleden en de leiderschapsconcepten van weleer zijn inmiddels sterk achterhaald. Hedendaagse leiders worden geconfronteerd met een reeks nieuwe uitdagingen, maar ook met nieuwe mogelijkheden. Factoren zoals globalisering, technologische revoluties, geopolitieke verschuivingen en klimaatverandering maken ons speelveld dynamischer en veeleisender dan ooit tevoren. Dat maakt dat traditionele hiërarchische structuren steeds vaker plaatsmaken voor meer wendbare, horizontale organisatievormen. Ook het vinden van een nieuw – en verantwoord – evenwicht tussen mensen (people), de planeet (planet) en winst (profit) wordt steeds belangrijker.


Menselijk leiderschap bij IJskoud

Ook binnen IJskoud is de teamdynamiek en bedrijfscultuur de afgelopen jaren enorm veranderd, van een zeer taakgerichte naar een meer mensgerichte omgeving. Deze nieuwe realiteit vereist een nieuw type leiderschap. De eerste stap daartoe zette Henk in 2005, toen hij mij vroeg bij IJskoud te komen werken als ijsbreker, daarover schreef ik al eerder een blog. Inmiddels is het tijd voor een volgende stap. Dit besef is de katalysator geweest voor een significante verandering binnen onze technische afdeling. Wouter de Graaf is daar een grote rol in gaan spelen. Mijn band met Wouter gaat al jaren terug. Wij hebben elkaar leren kennen toen we beiden nog in de zorg werkten. Over de jaren heen is Wouter mij en IJskoud steeds beter gaan leren kennen en eerder dit jaar heb ik Wouter gevraagd om Edwin, Ivan en Sidaty te coachen in hun rol als teamleider met een focus op medemenselijk leiderschap. Inmiddels is Wouter actief als interim hoofd techniek.


Een nieuwe structuur voor optimalisatie en groei

Edwin, Ivan en Sidaty hebben – onder begeleiding van Wouter – een nieuwe structuur voor onze technische afdeling uitgewerkt. Sinds 15 augustus 2023 staan onze drie fantastische teamleiders klaar om het technische team met een nieuwe energie een stap verder te brengen. Edwin, Ivan en Sidaty hebben elk een specifiek focusgebied toegewezen gekregen. Edwin concentreert zich op nieuwbouwprojecten, terwijl Ivan en Sidaty hun krachten bundelen voor onderhoud en service. Ivan zal zich toeleggen op het serviceaspect en Sidaty op het onderhoud.


Wat betekent deze verandering voor onze klanten?

Voor onze klanten betekent deze nieuwe structuur een verbeterde en meer gepersonaliseerde service. Met een team dat specifiek is afgestemd op verschillende gebieden, kunnen we sneller reageren, nauwkeuriger werk leveren en een beter begrip ontwikkelen van wat er speelt bij welke klant en op welk project. Dat zorgt niet alleen voor efficiëntere en effectievere oplossingen, maar ook voor een sterkere relatie met onze klanten, die is gebaseerd op vertrouwen en expertise, maar vooral ook op menselijke warmte. Zo creëren we een blijvende positieve impact en worden we elke dag een stukje warmer.


Met warme groet,


José Komin

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten