Escape Game Over

Vier koelsystemen en een gewonnen race tegen de klok.

Henk komin

In een escaperoom kan de temperatuur – letterlijk en figuurlijk – flink oplopen. IJskoud helpt bezoekers van Escape Game Over in Amsterdam het hoofd koel te houden. Voor de themakamers van de populaire Amsterdamse escaperoom realiseerden wij vier aparte koelsystemen, zodat het in elke ruimte het gehele jaar door comfortabel vertoeven is – zélfs als de tijd begint te dringen.

Project achtergrond

Toen power-ondernemer Geraldine Macqueron besloot een escaperoom in Amsterdam te openen, wist ze meteen dat ‘gewoon’ niet goed genoeg was. Alles moest perfect. Daarom ging ze in zee met het gerenommeerde internationale bedrijf Escape Game Over, dat al door heel Europa, Israël en Australië succesvolle franchises kende. En omdat je het van puzzelen en de bijbehorende tijdsdruk goed warm krijgt, moest de koeling eveneens perfect zijn. Toen het bouwteam aan de slag ging, was er echter maar een hele korte window om de koelsystemen in de vier escaperooms te installeren…

Een onzichtbare oplossing

Macqueron wilde de systemen onzichtbaar weggewerkt hebben in het ontwerp van de escaperooms. Dit betekende dat IJskoud nauw moest samenwerken met het designteam. De apparaten moesten in de kamers geïnstalleerd worden op het moment dat de ontwerpen op papier stonden, maar nog voordat de daadwerkelijke inrichting voltooid werd. Een uitdaging. Dankzij korte communicatielijnen en strakke planning is dit probleemloos gelukt: in twee dagen werden alle vier systemen geïnstalleerd en waren deze operationeel en kon het ontwerpteam de kamers afmaken.

Zomers koel, ’s winters warm

Inmiddels is Escape Game Over Amsterdam een van de mooiste en meest drukbezochte escaperooms van de stad. Door de redundante installatie – elke kamer een eigen systeem – is het er ondanks het platte dak van 600m2 in de zomer koel en in de winter warm.

Bezoekers Escape Game Over houden het hoofd koel
IJskoud lost ingewikkelde koelpuzzel in recordtijd op
Heel jaar rond perfect klimaat in Amsterdamse escaperoom
Vorige slide
Volgende slide
Jose uitgeknipt

Meer weten over dit project of over onze slimme oplossingen? Neem contact op!

Gerelateerde projecten

Horeca

Hotel Pulitzer

IJskoud draagt als vertrouwde partner steentje bij aan verbouwing Pulitzer

hart van holland project
Horeca

Hart van Holland

IJskoud houdt evenementenlocatie Hart van Holland duurzaam in bedrijf.

pathe bioscopen in stijl gekoeld
Horeca

Pathé bioscopen

Smullen in stijl: speciale fingerfood-vitrine voor VIP-ruimtes Pathé Nederland.