Extreme shock freezer

Kolossale shock freezer vriest medicijnen Deens farmaceutisch bedrijf versneld in.

Henk komin

De farmaceutische industrie stelt hoge eisen aan de gecontroleerde opslag van medicijnen en geneesmiddelen. Want tijd is niet alleen kostbaar in deze industrie, maar ook van groot belang om de werking en kwaliteit van medicijnen te waarborgen. Met de shockfreezer die IJskoud realiseerde voor dit Deense farmaceutische bedrijf is veilige, hoogwaardige opslag van medicijnen gegarandeerd. Uiteraard voldoet de installatie aan alle strikte voorschriften en strenge voorwaarden die van kracht zijn binnen de farmaceutische industrie.

Project achtergrond

Voor een Deens farmaceutisch bedrijf ontwikkelden wij een shock freezer die medicijnen versneld invriest: in 16 uur van 20°C naar -70°C. In deze vriezer kan zo’n vijfhonderd liter aan kostbare geneesmiddelen worden opgeslagen, ter waarde van vele miljoenen euro’s.

Logistieke uitdaging

De kollossale vriezer van maar liefst 7 x 3,5 x 2,5 meter moest vanuit onze hal in Amsterdam in z’n geheel op transport naar Denemarken. We maakten de constructie zo dat deze door alle deuren, op de vrachtwagen én in de uiteindelijke ruimte paste. De farmaceutische industrie stelt hoge eisen aan de administratie van technische installaties. We leverden het complete pakket aan, van constructiedossier tot professionele handleidingen, perfect tot in het laatste detail.

Met vlag en wimpel door tests

Het gehele project is uitgevoerd volgens DQ-/IQ-/OQ-protocollen, dus met strikte design-, installatie- en operatievoorschriften. Ook na oplevering werd de installatie aan uitgebreide tests onderworpen en werd alle documentatie gecoördineerd met de feitelijke installatie. De shock freezer slaagde op alle testonderdelen. Bovendien kon ons technisch team in Amsterdam alle data inlezen, analyseren en verklaren. Op iedere vraag uit Denemarken hadden we een snelle en adequate reactie of oplossing.

IJskoud voldoet met vlag en wimpel aan strenge farmacievoorschriften
Vriezer biedt plaats aan vijfhonderd liter aan kostbare medicijnen
Van Amsterdam naar Denemarken: een logistieke uitdaging
Vorige slide
Volgende slide
Jose uitgeknipt

Meer weten over dit project of over onze slimme oplossingen? Neem contact op!

Gerelateerde projecten

de nieuwe kerk project
Kantoren & gebouwen

De Nieuwe Kerk

IJskoud houdt Hollandse herfst buiten de deur tijdens expositie in De Nieuwe Kerk.

naturalis case koeltechniek
Industrie

Naturalis

Enorme hightech ontsmettingsvriezer beschermt waardevolle objecten Naturalis.

ABS splinter case
Kantoren & gebouwen

ABS Splinter

Beter een goede buur dan een verre vriend: vakspecialisten versterken elkaar.