Shockfreezer

Razendsnel invriezen voor behoud van de hoogste kwaliteit. Bescherm kwetsbare producten en koel veilig en hygiënisch met een hoogwaardige shockfreezer van IJskoud.

henk komin

Shockfreezers zijn ontworpen met het oog op het behouden van kwaliteit en garanderen een langdurige houdbaarheid en bescherming van ingevroren producten. Met onze oplossingen voor het versneld invriezen van bijvoorbeeld kostbare, kwetsbare geneesmiddelen en versproducten van producenten in veeleisende industrieën vergroot IJskoud de veiligheid tijdens productie- en bewaarprocessen in uitdagende sectoren.

Voordelen van een shockfreezer

Een garantie op veiligheid, houdbaarheid en kwaliteit. Een shockfreezer is een kosteneffectieve en moderne, versnelde vriestechnologie voor de meest uitdagende en veeleisende sectoren.

Extreme shock freezer
Kolossale shock freezer vriest medicijnen Deens farmaceutisch bedrijf versneld in.
LEES MEER
Naturalis
Enorme hightech ontsmettingsvriezer beschermt waardevolle objecten Naturalis.
LEES MEER
Brouwerij ’t IJ
IJskoud ontwikkelt duurzame, brandveilige koelinstallatie voor het perfecte biertje.
LEES MEER
Vorige slide
Volgende slide

Onze aanpak

Locatiecheck

Onze technicus bekijkt de situatie op locatie en adviseert u bij de keuze voor de meest geschikte apparatuur en klimaatoplossing.

Zuiver advies

Wij leveren en ontwikkelen uitsluitend hoogwaardige producten en werken volledig merkonafhankelijk. Zo houden wij onze diensten en adviezen professioneel, vakkundig en objectief.

Controle en meting

Een nieuwe koel- of klimaatinstallatie is vaak een flinke investering. Met onze controle en meting geven wij inzicht en overzicht in resultaten. Zodat u op elk moment verzekerd bent van het beste resultaat.

Plaatsing en service

Na het plaatsen en inregelen registreren wij uw installatie in ons systeem. Vanaf dat moment nemen wij u al het werk uit handen: van preventief onderhoud tot volledig administratief beheer, uw installatie is bij IJskoud in de beste handen.

Jose uitgeknipt

Bent u op zoek naar de juiste shockfreezer voor uw voedingsproducten? Of vereisen uw medicijnen een hygiënische, veilige vriesopslag? IJskoud is specialist in snelkoelers voor alle uitdagende sectoren.

Shockfreezer: garantie op kwaliteit en veiligheid

Het proces van invriezen is in veel verschillende branches een kritische stap in het (langdurig) bewaren en behouden van producten. Dit moet goed en vooral snel gebeuren om kwaliteit en houdbaarheid van bijvoorbeeld medicijnen en voedingsmiddelen te garanderen. Een shockfreezer biedt deze zekerheid en betrouwbaarheid. IJskoud is gespecialiseerd in het ontwikkelen van shockfreezers en snelkoelers voor élke industrie met veeleisende voorschriften en hoge kwaliteitseisen voor levensmiddelen, medicijnen en voedingsproducten.

Hoe werkt een shockfreezer?

Shockfreezers bieden de kortst mogelijke invriestijden – in een halfuur kan een temperatuur van -30°C bereikt worden. Deze temperatuur kan zelfs oplopen tot -70°C, afhankelijk van het design en het doel van de vriesinstallatie. Snelkoelers zijn uitgerust met krachtige verdampers, waarmee grote volumes in recordtijd op de gewenste temperatuur worden gebracht. Door het snelle vriesproces van een shockfreezer behouden (vers)producten smaak en kleur en wordt de ontwikkeling van schadelijke bacteriën tegengegaan. Tevens zijn deze installaties essentieel voor het behoud en beschermen van kostbare en kwetsbare medicijnen.

IJskoud: thuis in uitdagende industrieën

Met name in de farmaceutische industrie moeten technische installaties voor het invriezen van kwetsbare medicijnen – logischerwijs – voldoen aan extreem hoge maatstaven. Daarnaast worden hoge eisen gesteld aan administratie en het handhaven van protocollen. IJskoud is thuis in de medische wereld en weet wat er gevraagd wordt. Zo hebben wij onder meer een extreme shockfreezer ontwikkeld voor een Deens farmaceutisch bedrijf. Bij het ontwikkelen, vervoeren en installeren van een shockfreezer verzorgen wij het volledige traject – tot in het kleinste detail. Uiteraard voeren wij projecten in deze veeleisende industrie uit volgens alle geldende protocollen en testvoorwaarden.

Flash freezing in grootkeukens en productiesector

Het gecontroleerd tot in de kern invriezen van levensmiddelen is een essentiële stap in het productieproces binnen de voedingssector. Producenten dienen zich hierbij aan strenge wettelijke richtlijnen voor voedselveiligheid te houden. Een shockfreezer biedt de mogelijkheid verse producten snel, gecontroleerd en hygiënisch in te vriezen voor smaak, voedingswaarde en houdbaarheid van de hoogste kwaliteit. Snelvriezen of flash freezing wordt tevens veelvuldig gebruikt door restaurants, horecagelegenheden, ziekenhuizen en hotels voor de veilige opslag van grote hoeveelheden voedsel, voordat gerechten geserveerd worden.

Blast chiller voor behoud van de hoogste kwaliteit

Waar een shockfreezer na het productieproces voedingsmiddelen direct invriest voor het behoud van kwaliteit en smaak, wordt een blast chiller gebruikt voor het razendsnel terugkoelen of invriezen van gegaarde maaltijden en componenten. Een blast freezer vriest bijvoorbeeld (bereide) gerechten in tot wel -18°C. Daarmee speelt de installatie een belangrijke rol in het waarborgen van voedselveiligheid. Het snelle koelproces voorkomt bacterievorming en zorgt ervoor dat de structuur en het uiterlijk van producten behouden blijven. Ook wordt gewichtsverlies beperkt en structuren niet aangetast door kristalvorming.

Snelkoeler of blastfreezer op maat ontwerpen

Zeker in deze tijd moeten steeds meer voedingsproducten, levensmiddelen en medicijnen – denk bijvoorbeeld aan verschillende coronavaccins – voldoen aan strenge regelgeving met betrekking tot bewaren, opslaan en vervoeren. IJskoud helpt u bij het garanderen en het behouden van de kwaliteit van uw product. En dat doen we volledig op maat. Úw maat. Op basis van uw eisen en de wettelijke voorschriften in uw sector ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden wij uw shockfreezer. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op met één van onze specialisten. Koeltechniek van IJskoud, een koud kunstje.