IJskoud op zoek naar verbinding in 2023

IJskoud op zoek naar de verbinding in 2023
José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

Het succes van IJskoud staat of valt met onze specialisten en daar zijn we reuzetrots op. Maar anno 2023 hebben we meer nodig. De e-mails met vragen stapelen zich op, de wet- en regelgeving verandert waar je bijstaat, formulieren vliegen je om de oren en gereedschappen moeten steeds weer gekeurd. Je zou van minder gek worden. José Komin, mede-eigenaar van IJskoud, is dan ook hard op zoek naar verbinders, de schakels tussen de techneuten en die ‘boze buitenwereld’.


Knettergek

Aan specialistische kennis geen gebrek bij IJskoud, dat is een ding wat zeker is. Maar we hebben niet meer genoeg aan alleen maar specialisten. Onze mensen worden knettergek van alle e-mails met vragen die ze moeten beantwoorden, dat stapelt zich maar op. De wet- en regelgeving verandert ook aan de lopende band. Formuliertjes moeten worden ingevuld, kwaliteitsmanagementsystemen bijgehouden en wee je gebeente als je niet kunt aantonen dat je gereedschap niet volgens de juiste normeringen gekeurd is. Tel daarbij op dat de afgelopen jaren materialen slecht beschikbaar zijn en onderdelen niet geleverd kunnen worden en je snapt dat de chaos compleet is. In onze branche zie je dan ook steeds vaker dat kleinere bedrijven worden overgenomen door grote bedrijven. Precies om die reden. Kleine installateurs worden gek van al die randzaken. Ik begrijp dat goed, ik wil dolgraag autonoom blijven en onze eigen identiteit bewaken, maar soms lijken de bijzaken de overhand te krijgen.


Verbinders

De grootste uitdaging in de techniek is niet de technische kennis, het is het opleiden van mensen die dingen kunnen regelen, die zorgen dat onze processen niet vastlopen. Van koelmonteurs kun je niet verwachten dat ze de hele dag e-mails gaan zitten beantwoorden. Eind november had ik een sessie over de samenwerking tussen beroepsonderwijs en de techniekbranche. Ik raakte aan de praat met de eigenaar van een bedrijf dat zich bezighoudt met de energietransitie. Die herkende mijn uitdaging direct. Zijn mensen zijn ook veel te veel bezig met bellen, mailen en geregel. Daar heb je medewerkers voor nodig met andere capaciteiten.


Holistische kijk

Maar hoe vind je de juiste mensen? Ik heb ooit geprobeerd om Henk, mijn man, aan een Virtual Assistant te koppelen. Die twee werden gek van elkaar. Zij was echt een kei in regelen, maar in deze business moet je ook wel iets van techniek snappen. We hebben iemand nodig die een holistische kijk op onze wereld heeft, die weet wat er in de wereld van de koel- en klimaattechniek gaande is en die niet gek wordt als hij of zij weer eens een techneut achter de kont aan moet zitten omdat een bepaald formuliertje niet is ingevuld. Weet jij waar ik deze verbinders kan vinden? Laat het me weten, ik wacht met smart op je ideeën! Ben je zelf nieuwsgierig naar hoe werken bij IJskoud eruit kan zien? Check dan gerust onze speciale pagina.

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten