KinderRijk: airco’s voor koele kinderdromen

José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

Airco's voor koele kinderdromen

KinderRijk in Amstelveen is een kinderopvangorganisatie waar de kwaliteit en veiligheid van de binnen-en buitenruimtes veel aandacht krijgen. Zo ook op locatie KinderRijk Schweitzerlaan. Omdat de jongste kinderen overdag nog slapen, zijn er slaapkamers ingericht waar de kleintjes in alle rust hun slaapje kunnen doen. Om het comfort voor kinderen en medewerkers te verhogen en te voldoen aan alle hedendaagse eisen werd IJskoud gevraagd de acht slaapkamers en andere ruimtes van deze locatie van airco te voorzien.

Hermetisch afgesloten

Voor monteur Dylan Groen was het zijn eerste grote zelfstandige project in opdracht van IJskoud. Hij vertelt: “Samen met leerling-monteur Dennis van Zwieten heb ik mijn tanden in dit project gezet. De hele klus zou zo’n drie weken duren, waarbij we in drie fases in verschillende delen van het pand zouden werken. Als je in de omgeving van kleine kinderen werkt moet je nog voorzichtiger zijn dan anders, omdat een rondslingerende schroef al levensgevaarlijk kan zijn. Daarom werd het deel van het pand waar we werkten hermetisch afgesloten van de delen waar de kinderen verbleven. Zo speelden zij in alle veiligheid en konden wij rustig werken.”

.

Koel slapen

Uiteindelijk hebben Dylan en Dennis 17 airco-units geïnstalleerd en succesvol in bedrijf gesteld. Half juni werd het project ruim binnen de planning opgeleverd. Dit tot grote tevredenheid van de opdrachtgever, omdat het kwik in die periode opliep richting de 30 graden. Dylan Groen: “Ze waren hartstikke blij dat we alles binnen de planning klaar en werkend hadden. Zo konden de kinderen in die hitte lekker koel slapen.”

 

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten