Project Description

Escape Game Over

De uitdaging
Toen power-ondernemer Geraldine Macqueron besloot een escape room in Amsterdam te openen, wist ze meteen dat ‘gewoon’ niet goed genoeg was. Alles moest perfect. Daarom ging ze in zee met het gerenommeerde internationale bedrijf Escape Game Over, dat al door heel Europa, Israël en Australië succesvolle franchises had. En omdat je het van puzzelen en de bijbehorende tijdsdruk goed warm krijgt, moest de koeling eveneens perfect zijn. Toen het bouwteam aan de slag ging, was er echter maar een hele korte window om de koelsystemen in de vier escape rooms te installeren…

De oplossing
Macqueron wilde de systemen onzichtbaar weggewerkt hebben in het ontwerp van de escape rooms. Dit betekende dat IJskoud nauw moest samenwerken met het designteam. De apparaten moesten erin toen de ontwerpen van de kamers klaar waren, maar ze nog niet volledig ingericht waren. Dankzij korte communicatielijnen en strakke planning is dit probleemloos gelukt: in twee dagen waren alle vier de systemen geïnstalleerd en operationeel en kon het ontwerpteam de kamers afmaken.


Het resultaat

Inmiddels is Escape Game Over Amsterdam een van de mooiste en meest drukbezochte escape rooms van de stad. Door de redundante installatie – iedere kamer een eigen systeem – is het er ondanks het platte dak van 600m2 in de zomer koel en in de winter warm.