Project Description

Opdrachtgever: De Nieuwe Kerk, Amsterdam

In 2011 ontwikkelden we voor De Nieuwe Kerk een unieke klimaatinstallatie voor de expositie van de Dode Zee-rollen. Als basis bouwden we een apparaat waarmee later ook het beroemde schilderij The Last Supper (Pink) naar Amsterdam gehaald kon worden.

Weersinvloeden
Het klimaat in De Nieuwe Kerk is vrijwel gelijk aan het klimaat daarbuiten. Toch moesten temperatuur en relatieve luchtvochtigheid rond het schilderij constant blijven. Ofwel, de installatie moest het linnen schilderij beschermen tegen de Hollandse herfst.

Technisch hoogstandje
We sloten het apparaat aan op een vitrine en regelden alles perfect in voor dit kunstwerk. Via gleuven aan de boven- en onderkant werd lucht aan- en afgevoerd. Een gesloten systeem waar de bezoeker niets van merkt: de hele installatie is onzichtbaar én fluisterstil.

Duurzame oplossing
De klimaatinstallatie levert De Nieuwe Kerk exposities op die voorheen buiten bereik lagen, zoals een drieluik van Francis Bacon. Elk object of relikwie krijgt nu zijn eigen klimaat – zelfs binnen het open systeem van het monumentale kerkgebouw.

Kunnen wij iets voor u betekenen?
Meer weten? Bel ons op 020 – 693 96 63 of mail naar service@ijskoud.nl