Sollicitatie op een dak in Haarlem? Een waar gebeurd verhaal…

Sollicitatie op een dak in Haarlem? Een waargebeurd verhaal
José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

Er bestaan mensen die plotseling bij anderen opvallen. Dylan Groen, een van onze koeltechnici, is zo iemand. Letterlijk op het dak, van Nederlands geneesmiddelenbedrijf MSD in Haarlem, ontstond het eerste contact met IJskoud; alle werkpartijen waren daar uitgenodigd. Waarom dat zo was en waarom Dylan bij ons kwam werken?


Met een kraan het dak op

Achteraf was het voor Dylan een geluk bij een ongeluk. De inpandige trappen van MSD moesten opgeknapt worden en konden tijdelijk niet worden gebruikt. Vandaar dat alle werklieden, met installaties op het dak, met een kraan omhoog werden gehesen. Een hele happening. Dylan werkte toen nog in de wereld van bliksembeveiliging. Maar hij was al langer op zoek naar meer toekomstperspectief.


Edwin Kok, een van onze servicemonteurs, was ook aanwezig voor het onderhoud aan de airconditioningsystemen. De actieve houding van Dylan viel hem direct op, maar ook de manier waarop hij zijn werkzaamheden uitvoerde. Uitkijkend over het mooie Haarlem raakten ze met elkaar in gesprek. Ondanks het werken op verschillende locaties was bliksembeveiliging niet zijn keuze vertelde hij aan Edwin. Bovendien was er onvoldoende ruimte voor persoonlijke groei; hij was al een aantal jaren tevergeefs aan het knokken voor een functiewijziging. “Zou je het interessant vinden om een opleiding te volgen tot koeltechnicus?” Deze onverwachte vraag van Edwin bleek de start te zijn voor een switch in zijn carrière. Na een open sollicitatie werd hij bij IJskoud aangenomen. Hij had al een fan…


Een leertraject volgde

Het was hard leren, maar Dylan had het er graag voor over. Hij behaalde via Stichting Emissiepreventie Koudetechniek (STEK) het verplicht F-Gassen Categorie 1 certificaat. Het geeft hem de bevoegdheid om te mogen werken aan koelinstallaties. Dat betekent storingen zoeken en verhelpen, planmatig onderhoud uitvoeren maar ook inspecties mogen doen. Afwisselend werk dus. “Bij IJskoud heb ik altijd de mogelijkheid om te blijven leren als dat voor een carrièreswitch noodzakelijk blijkt te zijn, zowel intern als extern kan ik mij verder ontwikkelen. Daarin zit het verschil”, sluit Dylan af.


Wat valt er te leren van dit verhaal?

Dylan is een inspirerend voorbeeld van iemand, met technische handen, die werkzaam was in een totaal ander vakgebied. Toch was hij precies de collega die bij ons bleek te passen. Inzet, energie, teamgeest en de wil om iets te bereiken zijn belangrijke elementen om bij onze klanten successen te boeken.


Herkenbaar?


Een warme groet,


José Komin, mede-eigenaar van IJskoud

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten