Trots op de hele koel- en vriessector

jose komin
Picture of José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

De coronacrisis heeft veel teweeg gebracht en daarbij ook het belang van de koel- en vriesbranche aangetoond. De maatschappelijke rol die we als sector spelen maakt José Komin, mede-eigenaar van IJskoud, ‘trotser dan ooit’.

“Sinds ik vijftien jaar geleden in het bedrijf ben gestapt, ben ik ondernemer. Daar ben ik uiteraard trots op. Maar ik heb er altijd voor gewaakt te veel naar de eigen navel te staren. Ik vind het belangrijk om over mijn eigen schaduw heen te kunnen kijken en oog te hebben voor andere mensen, voor mensen die minder geluk hebben gehad dan ik, voor maatschappelijke ontwikkelingen, etc.

Ja, mijn werk vind ik fijn, leuk en belangrijk, maar er is meer in het leven dat minstens zo belangrijk is. Ik geloof dat een gezonde relativering van je eigen importantie cruciaal is om niet naast je schoenen te gaan lopen. Dit gezegd hebbende, wil ik toch iets met u delen: ik ben op dit moment trotser dan ooit op wat ik doe. Op wat wíj doen. En met wij bedoel ik niet alleen IJskoud, maar wij allemaal, als koel- en vriesbranche.

Tijdens de coronacrisis heb ik dagelijks gezien en gevoeld hoe belangrijk onze monteurs en technici zijn. Gedurende de hele crisis hebben zij zich in het oog van de storm begeven en in de ziekenhuizen geholpen de boel draaiende te houden. Waar de ziekenhuizen voor alles en iedereen op slot gingen, gingen de deuren voor onze monteurs juist wijd open. Niet voor niets bestempelde het kabinet installatiemonteur tot cruciaal beroep.

Maar ook vooruitkijkend naar 2021 voel ik hoe ontzettend relevant en belangrijk ons werk als koelinstallateurs gaat zijn. In een jaar dat volledig in het teken zal staan van grootschalige vaccinatieprogramma’s is veilig gekoeld (of zelfs diepgevroren) vervoer, overslag en opslag van vaccins letterlijk van levensbelang. Deze nieuwe realiteit gaat verder dan een grotere koelcel of krachtiger vriezer. Dit gaat om gegarandeerde uptime, om 24/7 monitoring op afstand en directe, proactieve actie bij storingen.

Het gaat om Cooling As A Service, waarbij klanten geen koelinstallatie kopen als product, maar liters gekoelde ruimte als dienst. Ik ben ervan overtuigd dat ons vakgebied op dit moment in een enorme voorwaartse beweging zit. Met elkaar, midden in de samenleving, hebben wij als koel- en vriesbranche meer momentum dan ooit.

Laten we dat momentum pakken en samen ons vakgebied naar een nog hoger plateau tillen. Het bijzondere is dat dat plateau niet alleen financiële waarde heeft, maar – omdat we onze maatschappelijke rol pakken – vooral ook maatschappelijke waarde. In deze uitdagende tijden helpen wij onze samenleving een stapje vooruit. En daar mogen we trots op zijn.

Ik wens u een heel succesvol en progressief 2021!”

Warme groet,
José Komin, mede-eigenaar van IJskoud

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten