Logo IJskoud

VTi verwelkomt 50ste partner

vti amsterdam
Picture of José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

Met SMC Pneumatics, het Academisch Medisch Centrum (AMC) en koeltechniekbedrijf IJskoud heeft de Vakschool Technische Installatie (VTi) de afgelopen weken weer drie belangrijke partners verwelkomd. Een mooie mijlpaal: het totaal aantal partners is hiermee boven de vijftig gekomen. “Samen met de VTi kunnen we bijdragen aan oplossing van het tekort aan technisch personeel”, zegt Donald Huigen (AMC).

“Ons partnerschap met de VTi is natuurlijk ook eigen belang”, zegt Donald Huigen (AMC). “Het AMC is een enorm gebouw, dat onderhouden moet worden en waar continu bouwactiviteiten plaatsvinden. Zowel onze eigen organisatie als de bedrijven waar we mee samenwerken hebben een tekort aan technisch personeel. Samen met de VTi kunnen we bijdragen aan het oplossen van dat tekort, bijvoorbeeld door gezamenlijk mensen op te leiden. En natuurlijk zullen we dan niet nalaten om te zeggen: je kunt ook bij het AMC komen werken. Los van onze financiële bijdrage ondersteunen we de VTi bij het opleiden van mensen, bijvoorbeeld door het aanbieden van stageplaatsen en gastcolleges. Bij het AMC is het aantal mogelijkheden om technische werk te doen vrijwel onbeperkt, variërend van installatiewerk tot werk aan de complexe, medische installaties en apparatuur. En we hebben zelfs een eigen energiecentrale. Kansen genoeg dus.”

Medeverantwoordelijk

SMC Pneumatics onderschrijft eveneens het belang van samenwerking bij het werven van jongeren voor technische beroepen. Bert Bak: “We beseffen dat de VTi zich vooral richt op de installatiebranche, maar we voelen ons toch medeverantwoordelijk. Wij stellen ons bedrijf graag open voor jonge mensen die geïnteresseerd zijn in techniek. We zien voldoende raakvlakken tussen de pneumatische – en de installatietechniek, bijvoorbeeld in digitale ontwikkelingen en besturingstechnieken. We hebben hier vorig jaar al een aantal bedrijfsbezoeken gehad van mbo-leerlingen en –docenten van het ROC van Amsterdam. Daar gaan we de komende jaren graag mee door.”

Hart voor techniek

Ook IJskoud-directeur José Komin heeft vol overtuiging haar handtekening gezet onder een partnerschap met VTi. “Wij hebben hart voor techniek en we weten dat er meer jonge mensen opgeleid moeten worden. De koeltechnische opleiding is helaas een paar jaar geleden verdwenen uit Amsterdam. Dat betekent dat ik mijn leerlingen moet opleiden in Ede. Ons gezamenlijk doel is nu om de opleiding terug te brengen naar Amsterdam. Daar willen we graag aan bijdragen, onder meer door het schrijven van lesstof en het aanbieden van praktijklessen. Zelf willen we straks graag kunnen groeien én meer jonge mensen aannemen. Dat laatste is belangrijk voor een goede balans in het bedrijf met onze ervaren monteurs. Daarom zou het mooi zijn als we de opleiding terug kunnen halen.”

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten