IJskoud en M&O Techniek: strategische partners

ijskoud m&o techniek partners
Picture of José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

Het gezegde luidt dat een goede buur beter is dan een verre vriend. Maar een goede partner is minstens zo prettig, ook als ie een stukje verderop zit! Sinds 2017 werkt IJskoud nauw samen met het Zaanse installatiebedrijf M&O Techniek. Dat levert beide bedrijven focus en vertrouwen op, en de klanten van beide bedrijven de best mogelijke service.

“Wij zijn een totaalinstallateur. Op zijn Zaans gezegd: wij doen alles wat door een paipie gaat.” Aan het woord is Ruud Meijns, die als derde generatie Meijns aan het roer staat bij M&O Techniek. Met onvervalste Zaanse tongval vervolgt hij: “Bij M&O geloven wij dat je als bedrijf moet doen wat bij je past, wat er in je DNA zit. Zo zijn wij de afgelopen jaren steeds meer projectmatig gaan werken. Wij willen graag wedstrijdjes lopen. Overzichtelijke projecten doen, met een kop en een staart, en dan weer door.” Wat M&O Techniek minder goed ligt is service en onderhoud aan de projecten die het bedrijf oplevert. Maar laat dat nu net de specialisatie zijn van IJskoud.

Vakidoot

Meijns vertelt: “Ik kende technisch directeur Henk Komin al langer en op zijn gebied is hij net zo’n vakidioot als ik op het mijne. Ik had er alle vertrouwen in dat zijn bedrijf onze service- en onderhoudsklussen kon overnemen en die perfect zou verzorgen. Daarom zijn we vanaf 2017 steeds intensiever gaan samenwerken. In eerste instantie heeft IJskoud service en onderhoud van ons overgenomen, maar gaandeweg hebben wij ook steeds vaker installatiewerk voor hen gedaan. En dat werkt perfect. Wat niet betekent dat het altijd goed gaat, maar juist als er problemen ontstaan ontdek je wat je aan elkaar hebt. Inmiddels hebben we wel bewezen: we laten elkaar nooit zakken.”

Vier kwadranten

Een mooi voorbeeld van de intensieve samenwerking tussen M&O Techniek en IJskoud is een opdracht van het Dialysecentrum van het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Daar moest tijdens een ingrijpende verbouwing een geavanceerd klimaatsysteem geïnstalleerd worden. Belangrijke voorwaarde: de 150 patiënten die wekelijks een dialyse ondergaan, mochten er geen hinder van ondervinden. Meijns vertelt: “Wij waren hoofdaannemer installatietechniek. We hebben IJskoud gevraagd de klimaatinstallatie te maken. Uiteindelijk hebben we het gebouw opgedeeld in vier kwadranten en zijn we per kwadrant aan de slag gegaan. Natuurlijk was de installatie niet opgedeeld in de kwadranten, dus dat was een technisch huzarenstukje van beide bedrijven. Dat betekende soms ’s avonds of in het weekend werken, maar dat ging probleemloos. Zoals gezegd: we laten elkaar nooit zakken. Inmiddels is het hele systeem opgeleverd en volledig operationeel. Een mooi voorbeeld van hoe onze beide bedrijven elkaar perfect aanvullen!”

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten