Logo IJskoud

Klimaatkast

Optimale betrouwbaarheid, stabiliteit en een constant klimaat. Een klimaatkast of klimaatkamer van IJskoud garandeert perfecte, gelijkmatige condities en precieze registratie.

henk komin

Kwalificatie en validatie van geneesmiddelen, stabiliteitscontroles in diverse industrieën, opslagtests van levensmiddelen en omgevingssimulaties voordat een product op de markt gebracht kan worden. Klimaatkasten zijn essentieel in de test- en onderzoeksfase in de wetenschap en industrie. IJskoud garandeert maatoplossingen voor perfecte, gelijkmatige condities – volledig afgestemd op uw klimaatbehoefte.

Soorten klimaatkasten

Klimaatsimulaties en stress- en laboratoriumtests zijn van essentieel belang in de testfase van nieuwe en bestaande producten. Diverse industrieën vertrouwen op onze hoogwaardige klimaatkamers.

klimaatkast laboratorium

Uitvoerig testen en analyseren van geneesmiddelen en medicijnen voor kwalificatie en validatie.

klimaatkast voeding

Opslag van voedselproducten onder optimale condities voor een authentieke smaak en innovatieve voedselproductie.

Voorkom afwijkingen en defecten door producten en artikelen bloot te stellen aan extreme klimaatsimulaties

De Nieuwe Kerk
IJskoud houdt Hollandse herfst buiten de deur tijdens expositie in De Nieuwe Kerk.
LEES MEER
Hart van Holland
IJskoud houdt evenementenlocatie Hart van Holland duurzaam in bedrijf.
LEES MEER
Extreme shock freezer
Kolossale shock freezer vriest medicijnen Deens farmaceutisch bedrijf versneld in.
LEES MEER
Previous slide
Next slide

Onze aanpak

Locatiecheck

Onze technicus bekijkt de situatie op locatie en adviseert u bij de keuze voor de meest geschikte apparatuur en klimaatoplossing.

Zuiver advies

Wij leveren en ontwikkelen uitsluitend hoogwaardige producten en werken volledig merkonafhankelijk. Zo houden wij onze diensten en adviezen professioneel, vakkundig en objectief.

Controle en meting

Een nieuwe koel- of klimaatinstallatie is vaak een flinke investering. Met onze controle en meting geven wij inzicht en overzicht in resultaten. Zodat u op elk moment verzekerd bent van het beste resultaat.

Onderhoud en service

Na het plaatsen en inregelen registreren wij uw installatie in ons systeem. Vanaf dat moment nemen wij u al het werk uit handen: van preventief onderhoud tot volledig administratief beheer, uw installatie is bij IJskoud in de beste handen.

Jose uitgeknipt

Optimale betrouwbaarheid, stabiliteit en een constant klimaat. IJskoud ontwikkelt klimaatkasten en klimaatkamers op maat. Úw maat.

Klimaatkast en klimaatkamer: perfecte testomgeving

Het testen van producten vraagt om optimale betrouwbaarheid, stabiliteit en een constant klimaat. Een klimaatkast of klimaatkamer van IJskoud garandeert perfecte, gelijkmatige condities en precieze registratie voor deze essentiële stap in het ontwikkelproces. Waar klimaatkasten speciaal ontworpen zijn voor het testen van kleine voorwerpen en objecten, is een klimaatkamer gemaakt voor het grote (industriële) testwerk. IJskoud realiseert klimaatkamers en -kasten voor verschillende sectoren, van laboratoria tot energie- en elektronicabedrijven.

Waar dient een klimaatkamer voor?

Een klimaatkast is een essentieel onderdeel in testfase en opslag van kwetsbare producten binnen diverse sectoren en industrieën. In de luchtdicht afgesloten kamers en kasten wordt kunstmatig een gewenst klimaat gecreëerd. Hiermee worden onder meer omgevingscondities gesimuleerd. Klimaatkamers worden gebruikt voor talloze toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan klimaat- en milieutesten, kwalificatie en validatie van medicijnen, maar ook voor het uitvoeren van stabiliteitsonderzoeken en de opslag van elektrische apparaten, kunststoffen en metalen. Andere toepassingen van de kasten zijn bijvoorbeeld het fokken van insecten en plantenteelt.

De juiste klimaatkamer, zo gevonden met IJskoud

De standaard klimaatkasten van IJskoud zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en klimaatspecificaties. Uw toepassing en vereisten zijn de voornaamste voorwaarden voor het vinden van de juiste klimaatkast. De standaardkasten kunnen onder meer ingezet worden voor testen met apparatuur en temperatuur, waarbij de luchtvochtigheid volledig gecontroleerd kan worden. Op basis van uw testspecificaties en producten geven wij u graag professioneel advies over de beschikbare klimaatkamers en de beste oplossing voor het simuleren van omgevingscondities.

Uw klimaatkast op maat ontwikkelen

Voldoet een standaard klimaatkast niet aan de eisen die u stelt? Of wilt u andere functies en applicaties toevoegen aan klimaatkasten? Geen probleem. Een klimaatkast op maat ontwikkelen is voor IJskoud bekend terrein. Welke paramaters voor uw bedrijf of industrie ook van belang zijn, wij kunnen uw klimaatkamer volledig op maat configureren. Kies voor specifieke variabelen, zoals inrichting, lichtsensoren en oplossingen voor fotostabiliteitstesten. Onze specialisten vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Hoogwaardige klimaatkasten en klimaatkamers

IJskoud levert en ontwikkelt uitsluitend hoogwaardige klimaatkasten en werkt volledig merkonafhankelijk. Dit betekent dat we u altijd kunnen voorzien van de klimaatkast die exact aansluit bij uw eisen en verwachtingen. Alle producten voldoen aan de strengste eisen, beschikken over maximale veiligheidsfuncties en kunnen volledig naar wens geprogrammeerd worden als het om verwarmen, verkoelen en conditioneren gaat. Bent u op zoek naar een klimaatkamer? IJskoud biedt een passende oplossing voor elke klimaatuitdaging.