Samen bouwen aan een toekomstbehendig Nederland

Hoe circulariteit onze toekomst transformeert
José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

In een wereld vol uitdagingen zijn er twee onmisbare schakels die ons verbinden met een hoopvolle toekomst: mensen en technologie. Er komt zo veel op ons af, dat vraagt om heel veel veerkracht en wendbaarheid. Alleen al de klimaatcrisis en de toenemende mate van economische en sociale ongelijkheid zijn vraagstukken om van wakker te liggen. Met de toekomstverkenning CONNECT2030 geeft de technieksector inhoud en richting aan de discussie over onze collectieve uitdagingen. Deze publicatie brengt sectoren, kennisinstellingen, overheden en burgers dichter bij elkaar. Alleen zo kunnen we samenwerken aan de grote uitdagingen op de weg naar 2030. In deze blog vertelt José Komin, algemeen directeur van IJskoud, waarom ze zo blij wordt van CONNECT2030.


Turbulente tijden, bemoedigende oplossingen

Dat ik geloof in de combinatie van talent en technologie zal voor niemand een verrassing zijn. Ik was dan ook blij verrast toen ik CONNECT2030 las. CONNECT2030 is een roadmap voor de toekomst die ons laat zien hoe technologie kan helpen bij het tackelen van problemen zoals klimaatverandering en economische ongelijkheid. Om grip te krijgen op de belangrijkste ontwikkelingen die ons te wachten staan tot 2030, hebben Techniek Nederland, Wij Techniek, ISSO en TVVL een gloednieuw toekomstonderzoek uitgevoerd.


Toekomstbehendigheid

Het overkoepelende thema van CONNECT2030 is toekomstbehendigheid. Het draait volledig om voorbereid zijn op de toekomst, ook al weten we niet precies wat die ons zal brengen. Daarnaast zijn er vijf thema’s geïdentificeerd die grote impact hebben op de technieksector en onze rol in ons land, tussen nu en 2030. De thema’s zijn: ‘overal en altijd energie’, ‘gezond, schoon en veilig’, ‘circulaire wereld’, ‘volwassen digitalisering’ en ‘human capital’. Van duurzame energie tot de digitale revolutie, alles wordt tot in de puntjes onderzocht. Deze editie besteedt bovendien extra aandacht aan het internationale perspectief en de mening van jongeren in ons land.Een uitgestoken hand

CONNECT2030 is niet de zoveelste saaie publicatie, maar het is een uitgestoken hand naar de toekomst. Deze schatkist aan kennis en inzichten nodigt iedereen uit om in actie te komen en een steentje bij te dragen aan een beter Nederland. Het benadrukt hoe belangrijk samenwerking is – niet alleen binnen de technieksector, maar met iedereen, van overheden en bedrijven tot individuen zoals jij en ik.


Neem jij de uitnodiging aan?

Ik toekomstige blogs zal ik aan elk thema uit CONNECT2030 aandacht besteden. Maar voor nu alvast mijn oproep aan jou – laten we samen de toekomst van Nederland vormgeven. Of je nu een CEO van een grote corporate bent, een student, een medewerker, een ondernemer of een willekeurig ander persoon die geeft om de wereld, we hebben ook jouw hulp nodig. Download CONNECT2030 en ontdek hoe technologie en samenwerking ons kunnen leiden naar een betere toekomst. De toekomst begint nu, laten we het samen vormgeven.

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten