Chiller

Het duurzame antwoord op indirecte ruimtekoeling, proceskoeling en commerciële en industriële koeling. Een chiller met natuurlijke koudemiddelen levert maximale prestaties tegen minimaal verbruik.

henk komin

Bewuste bedrijven kiezen voor het verkoelen van grote ruimtes en industriële productieprocessen steeds vaker voor een chiller. Een koudwatersysteem kent vele voordelen. Water is een effectief, milieuvriendelijk, goedkoop koelmiddel en is vrijwel overal voorhanden. Voor bedrijven die geen chemisch koudemiddel willen gebruiken, dan denk ik bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, is een chiller dé oplossing voor complete koelprocessen.

Voordelen van een chiller

Besparen op energiekosten en méér rendement? Een chiller is gemaakt om te werken in de meest veeleisende omgevingen. Beter koelen, voor u én voor het milieu.

Brouwerij ’t IJ
IJskoud ontwikkelt duurzame, brandveilige koelinstallatie voor het perfecte biertje.
LEES MEER
ABS Splinter
Beter een goede buur dan een verre vriend: vakspecialisten IJskoud en ABS Splinter versterken elkaar.
LEES MEER
Escape Game Over
Vier koelsystemen en een gewonnen race tegen de klok.
LEES MEER
Vorige slide
Volgende slide

Onze aanpak

Locatiecheck

Onze technicus bekijkt de situatie op locatie en adviseert u bij de keuze voor de meest geschikte apparatuur en klimaatoplossing.

Zuiver advies

Wij leveren en ontwikkelen uitsluitend hoogwaardige producten en werken volledig merkonafhankelijk. Zo houden wij onze diensten en adviezen professioneel, vakkundig en objectief.

Controle en meting

Een nieuwe koel- of klimaatinstallatie is vaak een flinke investering. Met onze controle en meting geven wij inzicht en overzicht in resultaten. Zodat u op elk moment verzekerd bent van het beste resultaat.

Plaatsing en service

Na het plaatsen en inregelen registreren wij uw installatie in ons systeem. Vanaf dat moment nemen wij u al het werk uit handen: van preventief onderhoud tot volledig administratief beheer, uw installatie is bij IJskoud in de beste handen.

Jose uitgeknipt

Wilt u ook energiezuinig, milieubewust en kostenbesparend koelen? IJskoud ontwikkelt chillers op maat van uw koeluitdaging. Hét antwoord op al uw koelbehoeften.

Chiller: een koelsysteem op waterbasis

Een chiller is een modulair, op maat gemaakt koelsysteem dat een passend antwoord geeft op elke koelvraag. Van industriële koeloplossing tot koelsysteem voor grote gebouwen, de mogelijkheden voor energiezuinig en hoog-rendement koelen met een koudwatersysteem zijn even praktisch als eindeloos. Chillers zijn leverbaar als ‘airco-op-water’ en als proceskoeling, afhankelijk van uw koel- of klimaatuitdaging.

Een effectief en efficiënt koudwatersysteem

Een chiller is een koudwatersysteem. De innovatieve, maar eenvoudige installatie is uitermate geschikt voor het koelen van grote ruimtes en proceskoeling. Chillers zijn zeer flexibel in ontwerp en daardoor verkrijgbaar in verschillende maten en een breed bereik aan vermogen. Zo kan de koelinstallatie ingezet worden voor het koelen van een kleine ruimte, terwijl chillers met groot vermogen moeiteloos lucht in grote gebouwen, zoals ziekenhuizen, hotels en kantoorgebouwen koelen. Dat chillers effectief zijn in uitdagende omstandigheden blijkt wel uit het feit dat datacenters veelal kiezen voor deze koeloplossing.

Hoe werkt een waterchiller?

Waar (traditionele) airconditioning gebruikt maakt van een chemisch koudemiddel voor koelen en verwarmen, koelt een waterchiller door middel van water. Het koudemiddel circuleert via een gesloten systeem en is in te stellen op een gewenste temperatuur. Via het leidingwerk wordt het gas door de chiller naar een verdamper getransporteerd waar het water gekoeld wordt. Het gekoelde water koelt vervolgens de ruimte of werkt als koudemiddel voor een airco-systeem.

Het verschil tussen een chiller en een warmtepomp

Een chiller en een warmtepomp zijn in de basis vergelijkbare systemen. Het grootste verschil is het doel van de installaties. Waar een warmtepomp wordt gebruikt voor verwarmen, wordt de waterchiller juist ingezet voor het koelen van ruimtes en processen. Doordat de klimaatsystemen grotendeels vergelijkbare techniek gebruiken, is het mogelijk de systemen op elkaar aan te sluiten en zo prestaties voor koelen en verwarmen verder te optimaliseren.

Een koudwatermachine op maat ontwerpen

IJskoud ontwikkelt koudwatermachines op maat. Úw maat. Met meer dan 150 opties, zoals extra pompen, geluidsdichte systemen en transportopties, kan elke chiller tot in het kleinste detail afgestemd worden op uw koel- of klimaatuitdaging. Om een optimale werking van uw waterchiller te garanderen, komen we graag bij u langs. Op locatie brengt een specialist uw wensen en verwachtingen in kaart voor een oplossing die uw koelvraag moeiteloos aankan. Wilt u meer weten over dit verantwoorde en energiezuinige koelsysteem? Neem dan contact op met IJskoud. We vertellen u graag alles over onze totaalaanpak.