Logo IJskoud

Warmtepomp

Met een warmtepomp bespaart u niet alleen op kosten, u spaart vooral het milieu. Haal energie uit de lucht of benut restwarmte van productieprocessen voor duurzaam verwarmen en koelen. 

henk komin

Duurzaam ondernemen, dat is écht van deze tijd. Met een warmtepomp geeft uw bedrijf het goede groene voorbeeld. IJskoud is gespecialiseerd in slimme oplossingen voor klimaatbeheersing en loopt voorop in de ontwikkeling, installatie en het onderhouden van warmtepompen. We helpen u graag besparen op energiekosten en het creëren van een constant, comfortabel werkklimaat.

Soorten waterpompen

Er zijn veel verschillende warmtepompen op de markt. Elk met z’n eigen voordelen en specifieke toepassingen. Welke warmtepomp geschikt is voor uw bedrijf, hangt in de eerste plaats af van uw klimaatuitdaging.

lucht lucht waterpomp

Een lucht/lucht warmtepomp, of een airconditioner, kan koelen én verwarmen door het onttrekken van energie uit de (buiten)lucht.

lucht water waterpomp

Een lucht/water warmtepomp (VRF-systeem) zet buitenlucht energiezuinig om in warm water voor de centrale verwarming en sanitair.

elektrische waterpomp

De duurzame (gasloze) vervanger van de traditionele cv-installatie voor het verwarmen van ruimtes en het leveren van warm water.

De Nieuwe Kerk
IJskoud houdt Hollandse herfst buiten de deur tijdens expositie in De Nieuwe Kerk.
LEES MEER
ABS Splinter
Beter een goede buur dan een verre vriend: vakspecialisten IJskoud en ABS Splinter versterken elkaar.
LEES MEER
Escape Game Over
Vier koelsystemen en een gewonnen race tegen de klok.
LEES MEER
Previous slide
Next slide

Onze aanpak

Locatiecheck

Onze technicus bekijkt de situatie op locatie en adviseert u bij de keuze voor de meest geschikte apparatuur en klimaatoplossing.

Zuiver advies

Wij leveren en ontwikkelen uitsluitend hoogwaardige producten en werken volledig merkonafhankelijk. Zo houden wij onze diensten en adviezen professioneel, vakkundig en objectief.

Controle en meting

Een nieuwe koel- of klimaatinstallatie is vaak een flinke investering. Met onze controle en meting geven wij inzicht en overzicht in resultaten. Zodat u op elk moment verzekerd bent van het beste resultaat.

Onderhoud en service

Na het plaatsen en inregelen registreren wij uw installatie in ons systeem. Vanaf dat moment nemen wij u al het werk uit handen: van preventief onderhoud tot volledig administratief beheer, uw installatie is bij IJskoud in de beste handen.

Jose uitgeknipt

Duurzaam ondernemen? Stap over op schone energie met een warmtepomp en begin direct met besparen. IJskoud maakt graag werk van uw duurzame ambities.

Warmtepomp: stap ook over op schone energie

De Nederlandse overheid stelt strenge eisen aan het energieverbruik van bedrijven. Logisch, want het behalen van de klimaatdoelstellingen is alleen mogelijk als de gehele samenleving een steentje bijdraagt. Wilt u uw bedrijf verduurzamen? Met een warmtepomp zet u een grote stap op weg naar groen en duurzaam ondernemen. Deze klimaatinstallaties zijn niet alleen zuinig in gebruik, ook verminderen warmtepompen direct de CO2-uitstoot van uw bedrijf. Zo bespaart u niet alleen op energiekosten, ook spaart u het milieu.

Welk soort warmtepomp past bij uw bedrijf?

Een warmtepomp onttrekt warmte uit natuurlijk bronnen. Zo kan bijvoorbeeld de buitenlucht gebruikt worden voor het verwarmen – én verkoelen – van uw bedrijf. Ook zijn er warmtepompen die warmte genereren uit restwarmte van productieprocessen. De besparing op fossiele energie kan met dit duurzame systeem oplopen tot wel veertig procent. Het soort warmtepomp dat bij uw bedrijf past, is in de eerste plaats afhankelijk van de grootte van uw bedrijfspand en de ruimte of ruimtes die u wilt verwarmen en verkoelen. We vertellen u graag meer over de verschillende typen warmtepompen.

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepomp haalt energie uit de lucht. Dit klimaatsysteem bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits – afhankelijk van uw klimaatwens. Het moderne klimaatsysteem, ook wel bekend als een VRF-systeem, maakt handig gebruik van warmte die al aanwezig is. Door (buiten)lucht te gebruiken als energiebron, wekken lucht/lucht warmtepompen nog meer warmte op. Zónder dat het systeem extra energie verbruikt.

De klimaatinstallatie dankt z’n naam aan de manier van verwarmen en verkoelen. Warmte wordt afgegeven via de lucht en niet via een traditionele radiator. Ruimtes worden bijvoorbeeld verwarmd of verkoeld door middel van plafondunits, kanaalunits en wandunits. De werking is vergelijkbaar met airconditioning.

Lucht/water en elektrische warmtepompen

Een lucht/water warmtepomp zet buitenlucht op energiezuinige wijze om in warm water voor bijvoorbeeld de centrale verwarming of vloerverwarming. Daarmee is deze warmtepomp het duurzame alternatief voor een cv-installatie. In tegenstelling tot een lucht/lucht warmtepomp die ruimtes verwarmt en verkoelt door middel van ventilatie, wordt deze installatie aangesloten op (bestaande) radiatoren en vloerverwarming.

Een elektrische warmtepomp neemt de rol van de cv-installatie in z’n geheel over. Dit klimaatsysteem zorgt voor een comfortabel binnenklimaat én levert daarnaast warm water. Wie voor volledig elektrisch kiest is niet langer afhankelijk van aardgas. We komen graag op locatie langs om u te adviseren over de beste klimaatinstallatie voor uw werkklimaat en te controleren of uw bedrijf mogelijk klaar is voor de overstap naar een volledige warmtepomp.

Verduurzamen met een warmtepompsysteem

IJskoud is voorloper op het gebied van de warmtepomp én verduurzamen. Onze innovatieve, slimme oplossingen voor klimaatbeheersing helpen u zorgeloos groen ondernemen. We hebben veel ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van warmtepompen. Zo kunnen we u altijd voorzien van het beste advies voor uw klimaatuitdaging en een passend antwoord bieden op uw duurzame ambities. Bent u benieuwd naar onze oplossingen voor een energiezuinig warmtepompsysteem? Onze specialisten vertellen u graag meer!

Warmtepomp: ontdek de subsidiemogelijkheden!

Om ondernemers te stimuleren duurzame stappen te zetten, stelt de overheid subsidie beschikbaar voor het plaatsen van een warmtepomp. Neem voor meer informatie over subsidies en mogelijkheden contact met ons op of neem een kijkje op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Want verduurzamen, dat betaalt zich dubbel uit.