VRF systeem

Energiezuinig koelen, verwarmen en ventileren met een VRF-systeem. Ontdek de innovatieve VRF-installaties van IJskoud voor het afzonderlijk en tegelijkertijd koelen en verwarmen van verschillende (grote) ruimtes.

henk komin

Een VRF-systeem is de moderne installatie voor het koelen en verwarmen van grote gebouwen, hotels en kantoren. Het systeem is energiezuinig en – net zo belangrijk – een antwoord op elke, unieke klimaatvraag. De binnenunits zijn individueel te besturen, waardoor iedereen altijd van het comfort van de ideale binnentemperatuur geniet. Dé duurzame klimaatoplossing voor bijvoorbeeld hotels en grote kantoorgebouwen!

Voordelen van een VRF-systeem

Meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen en verwarmen met één systeem. Een VRF-systeem zorgt op elk moment voor het ideale binnenklimaat – op úw maat.

De Nieuwe Kerk
IJskoud houdt Hollandse herfst buiten de deur tijdens expositie in De Nieuwe Kerk.
LEES MEER
ABS Splinter
Beter een goede buur dan een verre vriend: vakspecialisten IJskoud en ABS Splinter versterken elkaar.
LEES MEER
Escape Game Over
Vier koelsystemen en een gewonnen race tegen de klok.
LEES MEER
Vorige slide
Volgende slide

Onze aanpak

Locatiecheck

Onze technicus bekijkt de situatie op locatie en adviseert u bij de keuze voor de meest geschikte apparatuur en klimaatoplossing.

Zuiver advies

Wij leveren en ontwikkelen uitsluitend hoogwaardige producten en werken volledig merkonafhankelijk. Zo houden wij onze diensten en adviezen professioneel, vakkundig en objectief.

Controle en meting

Een nieuwe koel- of klimaatinstallatie is vaak een flinke investering. Met onze controle en meting geven wij inzicht en overzicht in resultaten. Zodat u op elk moment verzekerd bent van het beste resultaat.

Onderhoud en service

Na het plaatsen en inregelen registreren wij uw installatie in ons systeem. Vanaf dat moment nemen wij u al het werk uit handen: van preventief onderhoud tot volledig administratief beheer, uw installatie is bij IJskoud in de beste handen.

Jose uitgeknipt

Op zoek naar een VRF-systeem op maat van uw bedrijfsgebouw? Wij ontwerpen en ontwikkelen het perfecte binnenklimaat voor élke ruimte.

VRF-systeem: één systeem voor elke klimaatwens

Eén systeem voor verwarmen én koelen van individuele ruimtes – op hetzélfde moment. Een VRF-systeem is voor veel kantoorgebouwen, maar ook ziekenhuizen, scholen, winkels, hotels en andere gebouwen met veel verschillende (afgesloten) ruimtes, dé flexibele oplossing voor een comfortabel klimaat om in te werken en verblijven. Bent u toe aan energiezuinige en duurzame klimaatoplossing voor uw bedrijf? IJskoud is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, installeren en onderhouden van VRF-systemen.

Wat is een VRF-systeem?

Een Variable Refrigerant Flow-systeem, kortweg een VRF-systeem, zorgt zoals de naam al zegt voor een ‘variabele koudegolf’. Het complete klimaatsysteem kan tegelijkertijd afzonderlijke ruimtes koelen én verwarmen, zonder dat hier andere installaties voor klimaatbeheersing – denk aan een airco – voor nodig zijn. Met een VRF-airco haalt u een totaaloplossing voor elk gebouw met meerdere kamers en ruimtes in huis. Een systeem waarmee u zelf op elk moment de controle heeft over de temperatuur in de ruimte waar u verblijft.

Het systeem is bovendien uitermate energiezuinig. De energievraag neemt af doordat elke ruimte sneller op de gewenste temperatuur is en maar liefst 75% van de energie wordt uit de buitenlucht gehaald. Ook kan een VRF-installatie desgewenst als hoofdverwarming gekoppeld worden aan een warmtepomp.

Hoe werkt een VRF-installatie?

Een VRF-systeem bestaat uit één buitenunit, waarop meerdere binnenunits zijn aangesloten. Alle units zijn via een netwerk van leidingen verbonden aan de buiteninstallatie. Zo kan met een VRF-installatie in elke kamer en elk vertrek naar eigen gelang de temperatuurvraag aangegeven worden, waarop de buitenunit in deze koel- of verwarmbehoefte voorziet. De werking van een VRF-systeem biedt een allesomvattend antwoord op het ideale binnenklimaat: iedereen kan namelijk zelf de temperatuur in zijn of haar vertrek bepalen. Eén antwoord voor elke persoonlijke klimaatvraag. Met een VRF-airco zit iedereen er fris en warmpjes bij.

Wat is de prijs van een VRF-systeem?

De kosten van het ontwikkelen en plaatsen van een VRF-systeem zijn grotendeels afhankelijk van het soort gebouw en het aantal ruimtes dat u wilt verwarmen of koelen. Belangrijk om te weten is dat het installeren van een VRF-installatie een duurzame keuze is. Een VRF-airco is namelijk een energiezuinige installatie. Deze investering verdient zich dus terug. U verlaagt uw energiekosten en draagt tegelijkertijd bij aan het verminderen van CO2-uitstoot. Benieuwd naar de prijs van een VRF-systeem? Neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Wat is de prijs van een VRF-systeem?

IJskoud heeft voor verschillende opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren VRF-installaties ontwikkeld. Van sportscholen en restaurants tot kantoorgebouwen en hotels – als specialisten in klimaatbeheersing en koeltechniek weten wij wat voor u, uw medewerkers en uw gasten telt. Met IJskoud heeft u altijd de volledige controle over het binnenklimaat. Een unieke klimaatoplossing; van ontwerp tot onderhoud. Ook zorgeloos koelen, verwarmen en verfrissen? Onze specialisten vertellen u graag meer over de voordelen van een VRF-systeem voor uw bedrijf.