Logo IJskoud

Planet Amsterdam, het boek van de toekomst

Planet Amsterdam, het boek van de toekomst
Picture of José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

Overbevolking, vervuiling, verbranding van fossiele brandstoffen en ontbossing. Wij mensen weten wel hoe we de boel moeten verstieren op Moeder Aarde. Maar gelukkig kunnen we ook de oplossing zijn. In deze blog vertelt José Komin, mede-eigenaar van IJskoud, over het prachtige boek ‘Planet Amsterdam’ waarin aandacht is voor duurzame en sociale initiatieven in en rondom ‘haar’ stad.


Virtuele monteur

Ik schreef al eerder dat we bij IJskoud heel goed zijn in het temperen van hoge temperaturen. Maar die klimaatbeheersing passen we vooral binnen toe, helaas hebben we nog geen airco ontwikkeld om Moeder Aarde te koelen. Toch dragen wij op onze manier zeker ons steentje bij aan een duurzamer wereld. Zo zorgt onze virtuele monteur ervoor dat we onze installaties steeds beter kunnen beheren, waardoor we het energieverbruik bij onze klanten flink kunnen verminderen.


Planet Amsterdam

Ik was al apetrots op IJskoud en ons datagedreven dochterbedrijf FreezerData, sinds we zijn opgenomen in het prachtige boek ‘Planet Amsterdam’ ben ik zo mogelijk nog trotser. In dit boek komen ondernemers uit de metropoolregio Amsterdam aan het woord die samen werken aan een betere toekomst. De hoofdstad met zijn lef, creativiteit en eigenwijze bewoners biedt een ideale voedingsbodem voor grote en kleine duurzame en sociale initiatieven.Met deze initiatieven dragen ze bij aan een planeet waar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid de norm zijn en waar klimaatdoelen ineens niet meer absurd klinken.


Bijdragen aan een betere wereld

Het is prachtig om al die initiatieven bij elkaar te zien. Het doet je realiseren dat wij mensen wel degelijk kunnen bijdragen aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Ik ben supertrots dat wij met FreezerData – tussen het zonnebloemijs, HEMA en Kumasi Drinks – in dit mooie boek staan!


Meer weten?

Fotograaf Peter Sabelis is initiatiefnemer van het boek, de inhoud is geschreven door Paula Vos en Ralph Edelstein en het ontwerp is van Edwin van Gelder. Meer weten, of het boek meteen bestellen? Check de site van Nova Multimedia.


Foto: Peter Sabelis

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten