IJskoud en ROVC starten opleiding koeltechniek in Amsterdam

ijskoud academie F-gassen
Picture of José Komin
José Komin

Directeur IJskoud

IJskoud BV start erkende opleiding voor diploma F-gassen

Per september starten koeltechnisch bureau IJskoud en technische opleider ROVC een nieuwe koeltechnische opleiding in Amsterdam. De partijen hebben een praktijkgericht leerprogramma opgesteld dat modulair is opgebouwd. Studenten kunnen in vier dagen al het diploma Basis Airco Monteur halen, waarna ze naar wens en behoefte hun profiel en kennis kunnen uitbreiden met aanvullende trainingen.

Praktijkgericht

José Komin, algemeen directeur van IJskoud, vertelt: ‘Wij ondervinden hier dagelijks de mismatch tussen de skills die nieuwe medewerkers hebben, en de skills die wij van ze vragen. Feitelijk lopen er teveel niet-gekwalificeerde werkzoekenden rond, terwijl de vraag naar talent en ervaring in de koeltechniek groter is dan ooit. Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met het ROVC en een praktijkgericht, hands-on opleidingsprogramma ontwikkeld waar studenten uit kunnen kiezen wat hen aanspreekt of wat hun carrière nodig heeft. Dus geen theoretisch goed, maar echt aan de slag onder leiding van ervaren rotten uit het vak.”

Nico van Leeuwen van het ROVC vult aan: “Veel mensen die de techniek in willen en wellicht al een technische opleiding gevolgd hebben, twijfelen aan hun praktische capaciteiten. Ze kennen de theorie wel, maar weten niet zo goed hoe die in het werk toe te passen. Dat is precies wat wij met de IJskoud Academie willen voorkomen. De praktijkgerichte lessen leveren gemotiveerde, ervaren studenten af die direct inzetbaar zijn voor onderhoudswerkzaamheden. Zo snijdt het mes aan twee kanten.”

Compleet programma

De IJskoud Academie biedt een compleet en veelzijdig programma voor iedereen met interesse in een technische baan. Trainingen worden gegeven bij IJskoud in Amsterdam-Noord, door trainers van zowel IJskoud als het ROVC.

Per september 2019 bestaat het programma uit de volgende trainingen

Over IJskoud BV

IJskoud BV is in de regio Groot-Amsterdam marktleider in koel- en koudetechniek. IJskoud specialiseert zich in installatie, onderhoud en engineering voor klanten bij wie beheersing van de koeling cruciaal is voor het bedrijfsproces. De onderneming focust zich daarbij specifiek op de domeinen bedrijven en overheid, medisch en zorg, productie en voeding, en horeca en recreatie. Bij IJskoud werken zo’n 35 professionals.

Over ROVC

ROVC is marktleider op het gebied van trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Jaarlijks volgen meer dan 13.000 mensen een praktijkgerichte opleiding bij ROVC met als doel efficiënter, daadkrachtiger en competenter te functioneren. ROVC adviseert en ondersteunt daarnaast honderden organisaties bij het realiseren en implementeren van een effectief opleidingsbeleid. Betrokkenheid bij de markt, organisatie en medewerkers van klanten staat in deze werkwijze centraal.

Deel dit bericht

Meer van dit ontvangen in uw inbox? Schrijf u direct in voor onze nieuwsbrief.

Laatste berichten